Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

szockp bannerKedvezményezett neve: Fonyód Város Önkormányzata
Fejlesztés tárgya, célja: Új Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ építése
Szerződött támogatás összege: bruttó 599.843.000 Ft.

 

 

Projekt tartalmának részletes bemutatása:
Fonyód Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Fonyódi Járás Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ új épületének megépítésére, mely épület a jelenleg már használaton kívüli lőtér helyére került megtervezésre. A HÉSZ szerint a telekalakítás megtörtént, az építési telek kialakult. A Dobó István utca ezen szakasza egyelőre nincs közművesítve, ezért az érintett terület közművesíthetőségét elő kell készíteni.  Az érintett övezetre vonatkozó előírások szerinti az épület utca felőli oldalán kétkapus, egyirányú gépkocsi behajtó létesül, ami lehetővé teszi, hogy az ellátottakat a főbejáratig szállítsák és ott egy fedett helyen kiszállva érkezzenek meg az épületbe. A behajtó úthoz kapcsolódnak a fedett kocsibeállók, illetve kétoldalt további 3-3 db parkolóhely, melyből az egyik – amelyik a főbejárathoz a legközelebb esik - akadálymentes parkoló. A beruházó által az épület telkének hosszában a nyíltvízű csapadékvízelvezető árok áteresszel kiegészítve lefedésre kerül és itt további 6 db, az úthoz csatlakozó merőleges beállású parkolóhely létesül. Ezen parkoló és a telekhatár között burkolt közterületi járda készül, melyről az épület főbejáratának tengelyében a telekre vezető gyalogos kapu nyílik.
Az új Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központban a földszinten kap helyet a nappali tartózkodó a hozzá tartozó pihenőszobával, előtér ruhatárral és a szükséges akadálymentes WC-mosdókkal, zuhanyzóval. Az ellátotti terület a gépkocsibehajtóhoz kapcsolódó fedett tornácon keresztül a főbejárati szélfogón és előtér-várón keresztül közelíthető meg. Innen nyílik az ügyfeles tárgyaló, a szociális asszisztensek irodája és egy akadálymentes ügyfeles WC-mosdó is. Az utóbbi helyiségekben történik az új ellátottak felvétele, illetve itt van lehetőség az ellátottak családos meglátogatására is.
Az épület tengelyébe háromkarú lépcsőházat építünk, melybe a főbejárattal szimmetrikusan kialakított mellékbejáraton keresztül is be lehet majd jutni. Ezzel az emeletnek a földszinttel közvetlen belső személyzeti kapcsolata alakul ki, ugyanakkor külső személyforgalom számára is elérhető lesz az ellátotti területek zavarása nélkül.
Az emeleten az irodai és tárgyaló helyiségek a homlokzat mentén helyezkednek el, míg a körüljáró közlekedő-váró a WC-mosdó vizesblokki magot öleli körbe. A tetőtérben adományok, bútorok és iratok tárolását lehetővé tevő helyiség kerül kialakításra.
Az épület hőszigetelt homlokzata törtfehér nemesvakolatot kap majd, a tető burkolata pedig
hagyományos natúr színű kettős rakású hódfarkú kerámiacserép, illetve korcolt fémlemezfedést. Az épület homlokzatába kiváló hőszigetelésű, korszerű műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre. A földszint, emelet, tetőtér elosztású épület összesen 578,5 m2-en szolgálja majd az intézmény szolgáltatásait igénybevevő személyeket.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.12.31.

További információk: www.fonyod.hu

Látkép a korábban lőtérként üzemelő területről, a Fonyódi Járási Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ új épületének építési helyszínéről:

szoc