Accessibility Tools

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

erzsebet tabor sajtoÖsszesen csaknem harmincezer táborzó kapcsolódhat ki 2018 nyarán a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborban.

2018. június 17-én több mint 2500 táborozó kezdte meg nyári vakációját az Erzsébet-táborok első turnusában. A zánkai és a fonyódligeti Élménytáborokban a vasárnap esti látványos megnyitók után már hétfőn reggel zsúfolásig teltek a programok helyszínei. A gyerekek a Balaton meghódítására sétahajókkal indultak, az óriástrambulinoknál pedig megállás nélkül folytak a foglalkozások. De a kerékpáros és gokartos ügyességi versenyeket és a kézműves foglalkozásokat is óriási érdeklődés övezte. A balatoni Erzsébet-táborokban idén 11 héten át csaknem 30 ezer táborozó szerezhet életre szóló élményeket. Erről is beszélt Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Zánkán, az EFOP-1.2.12-17-2017-00006 azonosító számú „A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok” című projekt keretében megvalósuló Élménytáborok sajtótájékoztatóján. Az Erzsébet Táborok szervezője és lebonyolítója az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

A gyerekek a vasárnapi tábornyitón ujjongással és tapssal üdvözölték a nyári vakációt, másnap pedig belevetették magukat a programok kavalkádjába. A hatnapos, ötéjszakás, biztonságos és teljes ellátást, valamint a napi ötszöri bőséges étkezést biztosító turnusok során rengeteg színes aktivitás várja a táborozókat. Az ismeretorientált foglalkozások az élmények és a közösségépítés köré szerveződnek. A fürdőzés mellett a táborozók sárkányhajókon szelhetik a hullámokat, vagy sétahajózás közben ismerhetik meg a Balaton élővilágát. A gyerekek számos program során bizonyíthatják ügyességüket, miközben remekül szórakozhatnak.erzsebet tabor bicaj A sportprogramok mellett lasertag és íjászat, akadályversenyek és ügyességi vetélkedők, Zánkán kalandpark, Fonyódligeten pedig vízi kalandpark is várja őket. Ezeken kívül többek között óriás trambulin, kézműves- észenei foglalkozások, prevenciós és környezetvédelmi előadások, közlekedésbiztonsági bemutatók,koncertek és táncház is színesíti a tábori programokat.
A zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborokban idén is kiemelt szerepet kap a gyermekek digitális kompetenciájának fejlesztése: az európai uniós projektnek köszönhetően a diákok tábori foglalkozásokon nyerhetnek betekintést a média világába, és a programok során a biztonságos internethasználathoz szükséges ismereteket is megszerezhetik a gyermekek. A projekt célja, hogy a munka világához elengedhetetlen digitális készségek fejlesztése is megvalósuljon az Erzsébet-táborokban. A tanulók idén az újságírásba is belekóstolhatnak, interjúkat készíthetnek a táborban, megismerkedhetnek a digitális fotózással és tábori filmet is forgathatnak.

A projekt átfogó célja egy olyan országos táboroztatási program megvalósítása, amely hozzájárul a szociális kompetenciák fejlesztéséhez és elősegíti a társadalmi integrációt. A programból játszóterek, sportpályák, közösségi terek építése és akadálymentesítések is megvalósulnak a következő években. A 2021-ig tartó európai uniós projektben módszertani tár és online tudásportál létrehozása valósul meg, a program továbbá jó gyakorlatok megismertetésével segíti a pedagógusok munkáját. Ezen felül az Alapítvány akkreditált képzési rendszert alakít ki, workshopokat, konferenciákat szervez, továbbá kiadványokat, módszertani segédanyagokat is készít a projekt során.

forrás: Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány