Accessibility Tools

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

advent_3 vasárnapAdvent harmadik vasárnapja nem csak azért különleges, mert ekkor kell a rózsaszín gyertyát meggyújtani, hanem azért is, mert már közeleg a karácsony fénye.

Örömvasárnapnak is nevezik ezt a napot, hiszen ekkor már Jézus megszületésének  – a fény és a szeretet eljövetelének közelségét ünnepeljük.

 

A mai katolikus szentmisén Neumajer Zoltán plébános többek között arról beszélt, hogy az embereket sokszor foglalkoztatja a kérdés, mit gondolnak róluk mások, hogyan vélekedik a környezetük a tetteikről, viselkedésükről. Még Jézust is foglalkoztatta ez a kérdés, hisz megkérdezte tanítványaitól. Természetesen fontos a környezetünk visszajelzése, hiszen az ember társas lény, közösségben él, de nem mindegy, hogy egy-egy szónak vagy megjegyzésnek milyen érzelmi töltöttsége van.

"Soha nem a petyka számít, soha nem a hazugságok,nem is a megszólás vagy a rágalom, hanem az őszinte szó..." -fogalmazta meg Neumajer Zoltán plébános.
Őszinte szóból sajnos nem sokat tapasztalunk a mai világban, azonban ha akad olyan szerencsés ember, akinek van egy tiszta szívű barátja, aki ad néhány jó tanácsot vagy építő jellegű őszinte kritikát, akkor önmagunkat is könnyebben fogjuk elfogadni, megtalálni.

A rózsaszín az öröm színe. Nagyon sokan azt hiszik, hogy az igazi boldogságot, örömöt a kényelem, a komfort jelenti, ami a mai felgyorsult és anyagias világ egyik hibája. Pedig nem ez az öröm forrása, az örömöt a saját lelkünkben kell keresnünk és néha csak arra van szükségünk, hogy tudjunk lelkesedni valamiért. Lelkesedni az apró dolgokért, egymásért, a szeretteinkért és az Istenünkért.

"Legyen bennünk a karácsonyi készülődésnek az öröme, ne hagyjuk, hogy a keserű események ezt megbélyegezzék és tudjunk egy kicsit lelkesedni..."-tanácsolta a plébános

Az idei Karácsony nem a megszokott rendben zajlik, de ez csak a külsőségekben mutatkozik meg. Az öröm benne változatlan: Jézus, a Gyógyító itt van. Örömet hozott, reményt ad – találjunk Rá! Most igazán fontos az összefogás, a szeretet, az, hogy figyeljünk és vigyázzunk egymásra.  Ha ebben az időszakban elcsendesedünk, megállunk egy pillanatra, jó eséllyel megtalálhatjuk az apró öröm forrásokat, amik segítenek átvészelni ezt, vagy akár a jövőben velünk szemben álló nehézségeket.


Forrás: www.magyarkurir.hu