Accessibility Tools

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

mindenszentek

Közeleg Mindenszentek és Halottak Napja, amikor a temetőkben meglátogatjuk elhunyt szeretteink sírját. Szomorú tapasztalatunk, hogy a kegyelet napjaiban a temetők közvetlen környezetében gyakrabban fordulhat elő gépkocsi-feltörés, kerékpárlopás,

 

 

valamint a sírokról történő virág és koszorú eltulajdonítás, továbbá az ingatlantulajdonos távollétét kihasználva lakásbetörés, illetve besurranás.

Kérjük Önöket, hogy:

- Távollétük idejére kérjenek meg egy megbízható szomszédot, ismerőst, hogy kísérje figyelemmel házukat, lakásukat, természetesen ezt majd Önök is viszonozhatják. - Használják a meglévő vagyonvédelmi eszközöket, berendezéseket otthonuk védelmében!

- Gépkocsijukkal lehetőség szerint kivilágított helyen parkoljanak, azt minden esetben zárják be!

- Ne hagyjanak személyes iratokat, bankkártyát, lakáskulcsot, táskát az autó utasterében! A személygépkocsi nem biztonságos tárolóeszköz!

- Okmányaikat, értékeiket mindig táskájuk vagy kabátjuk belső zsebeiben tartsák!

- Fokozottan figyeljenek értékeikre autóbuszon, továbbá ha tömegben tartózkodnak!

- Soha ne hagyják őrizetlenül táskájukat miközben a sírt rendezik!

- Lehetőség szerint családtagokkal, rokonokkal, barátokkal menjenek a sírkertekbe! Az idősebb korosztály egyedül inkább a nappali órákban látogasson ki a temetőbe!

- Égő gyertyát vagy mécsest ne hagyjanak felügyelet nélkül, mert tüzet okozhat!

- A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos és gépjárműforgalommal! Akár gépkocsival, akár gyalogosan közlekednek, tegyék ezt még nagyobb              körültekintéssel!

- Ideiglenesen forgalomkorlátozások és elterelések várhatók, a kialakult forgalom függvényében, már elindulás előtt tájékozódjanak a várható változásokról.!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, vagy a fentiekben ismertetett jogsértéseket tapasztal, azonnal értesítse a Rendőrséget a díjmentesen hívható 112-es vagy 107-es segélyhívó telefonszámokon!


szöveg forrás:
SOMOGY MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNÜGYI IGAZGATÓSÁG Bűnmegelőzési Osztály 
7400 Kaposvár, Szent Imre u. 14/c. Pf.:121, TEL:82/502-700-2732, FAX:82/502-700-2772
E-mail:bunmeg[kukac]somogy.police.hu

kép forrása: nlc.hu