Accessibility Tools

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

reformatus hittan…teszik fel évek óta többen a kérdést itt, ezen a településen is. A válasz egyszerű: Aki a hittant választja, az az életet választja.

A Fonyód-Balatonfenyvesi református gyülekezet 5. éve végzi a környék óvodáiban és iskoláiban egyik legfontosabb missziói feladatát, a hitoktatást. Évről évre egyre többen csatlakoznak hozzánk, mára már közel 70 gyerek jár minden héten református hittanra, ahol megismerheti a Biblia tanítását, Isten szeretetét. Ha ezt nem ismeri meg, nem is tudhatja, hogy léteznek.

Arra bátorítunk most, add meg gyermekednek a lehetőséget, hogy a hittanórák során megismerkedhessen keresztyén ünnepeink gyökereivel, alapvető emberi értékekkel, tisztességgel, becsülettel, hűséggel, szeretettel, megbocsátással. Várjuk az ovisokat, kisiskolásokat, kamaszodókat. Várjuk a hittel élőket, a még keresőket és a kétkedőket is. Bárki jelentkezhet, nem kell hozzá reformátusnak vagy megkereszteltnek lenni.

A hittanóra nem egy száraz tananyag, sokkal inkább egy értelmi-, érzelmi- és spirituális fejlődési lehetőség, dráma-és élménypedagógiai módszerekkel, beszélgetésekkel, énekléssel, a közösség erejével. Olyan kérdéseket is őszintén feltárhatunk a gyermekekkel, amikre máshol nem, vagy csak részleges választ kapnak: halál, Isten, keresztség, egyház, döntések, szabad akarat. Ezekről saját korosztályuknak megfelelően hallanak.

Családi istentiszteleteink is a gyermekközpontúság jegyében telnek. Bár nem kötelező a templomba járás, nincs belőle osztályzat, ennek ellenére minden hónap 1. vasárnapján megtelik a templomunk családokkal, gyerekhanggal. Ezeken az alkalmakon a gyerekek pecséteket gyűjtenek, amit könyvekre, játékokra válthatnak. „Főnyeremény” a Vakációs Bibliahét, nagysikerű nyári hittantáborunk- amit idén is buzgón szervezünk már augusztus második hetére, augusztus 6 és 13 között!

Célunk, hogy a ránk bízott gyerekekkel minőségi időt töltsünk el együtt hittanórákon, istentiszteleten, gyülekezeti alkalmakon, kiránduláson, táborokban. Együtt.

Te, mint szülő tehetsz-e ezért valamit?
Hozd meg saját és gyermeked életének egyik legfontosabb döntését! És ha nehezen döntenél, tedd fel magadnak a kérdést: Megadhatom-e ezt a gyermekemnek saját erőmből időmből, amit itt kaphat? Mit szól ehhez Isten?

Ha döntöttél, akkor kövesd az alábbi lépéseket:
- Ha ovis lesz jövőre gyermeked, jelezd az 1.szülői értekezleten, hogy szeretnétek csatlakozni a református ovis hittanhoz.
Minden óvodába szeptemberben kikerülnek a jelentkezési lapok!
- Ha 1.osztályos lesz jövőre gyermeked jelezd beiratkozáskor áprilisban, hogy a református hittant választjátok, ehhez egy hivatalos jelentkezési lapot kell majd kitöltenetek, ahol az erkölcstan- és a felekezeti hittanok, azon belül is a református hittan közül lehet választani!
- Ha bármelyik másik évfolyamon szeretnél csatlakozni a református hittanhoz, megteheted ezt május 20-ig egy hivatalos jelentkezési lapon az iskolában, akkor is, ha már valamilyen módon nyilatkoztattak titeket, vagy a gyermeket!

Ha van még kérdésed, keress bennünket!
Halász Noémi-református lelkipásztor: 06-30-491-7241
halasz.lelkesz[kukac]gmail.com, vizmellettifa.org