Accessibility Tools

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

belatelep szent anna kapolna Megszépült a Bélatelepi kápolna és környezete, immár megújulva várja új miserenddel a hívőket, látogatókat. A meghitt, patinás környezetben álló Szent Anna kápolna új elemei és a városüzemeltetés által rendbetett kápolnakert felújításáról Farkas Gábort, egyházközségi képviselő-testületi tagot kérdeztük.

 

„A tavalyi év őszétől zajlott egy felújítás, amelynek eredményeként tetőcsere, nyílászárócsere csere, elektromos hálózat csere, ülésfűtés bekötése történhetett meg. Az épület sokkal komfortosabb lett a hívők számára. Nem áll meg ennyiben a felújítás. Az Önkormányzat pénzügyi Bizottságának döntése alapján, várhatóan ősszel megújul a templom előtti terület is, amely munkálatai már megkezdődtek, de még sok feladat áll előttünk. – A harangláb megújítása, térkövezés befejezése, terület rendbetétele többek között. „

- számolt be Farkas Gábor, akit személyesen is érintenek a felújítás folyamatai, mint a templomhoz közel élő, lokálpatrióta, hívő bélatelepi lakost.

 

Nyáron megsokszorozódik a misék látogatottsága. A római katolikus felekezet elmúlt évben történt változásairól, az új miserendről Neumajer Zoltán plébános úr tájékoztatott bennünket.

„A Római Katolikus Egyház életében, Fonyódon több változás is tapasztalható augusztus 1-jétől. Fonyódot egybekapcsolja egyházilag a templomaival, - Bélatelep ide kerül hozzánk - ezen túl a Római Katolikus fonyódi plébánia temploma lesz a Szent Anna Kápolna. Továbbá a nagy örömöm ezzel a kápolnával kapcsolatban, hogy a Kaposvári Egyházmegye felújította kívül-belül, mely júliusban átadásra került és immár itt is miserenddel várja a hívőket.”

Egyelőre segédlelkészekkel kezdődött meg a miseszolgáltatás Bélatelepen. A nyári miserendet megtalálják a plébánia honlapján, valamint a fonyod.hu-n és a Fonyódi Hírmondóban.