A- A A+
Belépés     


akad wide

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01052infoblokk kedv final felso cmyk ESBA

             Kedvezményezett neve:    Fonyód Város Önkormányzata

             Projekt azonosító száma:    KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01052

             Projekt címe:     „Fonyód Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakoztatása”

             Támogatási összeg:            6 844 416 Ft

             Támogatás mértéke:          100%

             A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2018.6.30.

A támogatás háttere, átfogó célja és a projekt bemutatása

A közigazgatás és a közszolgáltatások megfelelő működése meghatározó a modern európai társadalmaknak. Az Európa 2020 Stratégia, a Nemzeti Reformprogram, illetve a Partnerségi Megállapodás célkitűzéseinek elérése nem lehetséges a közigazgatás, illetve a közszolgáltatások hatékonyságának fejlesztése, egy ügyfélközpontúbb, szolgáltató hozzáállású állam kialakítása nélkül. Ezt felismerve Magyarország célja, hogy a 2014-2020 programozási időszakban az ASP 2.0 projekten keresztül a mindenkori jogszabályok szerint működtetett önkormányzati ASP szolgáltatásrendszer országos kiterjesztése, kiegészítve a szolgáltatások továbbfejlesztésével és egy adattárház megvalósításával, illetve az üzemeltetési, támogatási feladatokat ellátó ASP Központ bővítésével, továbbfejlesztésével. A központosítottan megvalósuló informatikai rendszer korszerű és fajlagosan jóval olcsóbb működést tesz lehetővé.

A tárgyi pályázat célja az ASP Korm. rendeletben foglalt kötelezettségek végrehajtását támogatása az önkormányzatok számára nyújtott csatlakozási források biztosításával. Az egységesített önkormányzati elektronikus ügyviteli megoldások bevezetése országos szinten, az egyes települési önkormányzatok az önkormányzati ASP központhoz történő csatlakozásának megvalósításával.  Az ASP Korm. rendelet alapján, az önkormányzati ASP központhoz történő csatlakozás során a települési önkormányzatoknál felmerülő egyes feladatok költségeinek támogatása a pályázati felhívásban foglalt feltételek szerint.

Fonyód Város Önkormányzata pozitív elbírálásban részesülő pályázatából az alábbiak kerülnek megvalósításra:

-          Eszközbeszerzés

-          Működésfejlesztés és szabályozási keretek kialakítása

-          Önkormányzatok elektronikus ügyintézéséhez kapcsolódó feltételek kialakítása

-          Önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja

-          Önkormányzati ASP szakrendszerek tesztelése, élesítése

-          Önkormányzati ASP szakrendszerek oktatása

 

 

 Letölthető dokumentum

 

 

Kedvezményezett neve:     Fonyód Város Önkormányzatainfoblokk kedv final felso cmyk ERFA

Projekt azonosító száma:    TOP-1.1.3-15-SO1-2016-00011

                   Projekt címe:                    „Fonyód a fejlődés útján –
               A piaccsarnok és környékének felújítása”

Támogatási összeg:           299.500.000 Ft

Támogatás mértéke:          100%

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2018.12.31.

A projekt bemutatása

Fonyód város központjában szerdai és szombati napokon jelentős hagyományokkal rendelkező, nagy forgalmat lebonyolító élelmiszerpiac és vásár működik az év minden szakában. A területen található infrastruktúra elavult, nehezen elégíti ki vásárlók és eladók igényeit, a piaccsarnok jelenlegi állapota negatívan hat a településképre. A projekt az élelmiszerpiacnak helyet adó csarnokra és környezetére terjed ki

A projekt keretében kapacitásbővítésre kerül sor. A jelenlegi 256 fm árusító hely és 7 üzlet bővítésre kerül, a piac területén 257 fm elárusító hely és 15 üzlet lesz a projekt befejezésekor. A projekt célja az élelmiszerpiac teljes megújítása. A meglévő piaccsarnok korszerűsítése, új vizesblokkok és üzletek kialakítása, a burkolatok megújítása, parkosítás.

Célok:

•a két parkoló között fekvő terület kedvezőbb feltárása, a városi szövet részévé alakítása,

•vásári napokon kívüli hasznosítás lehetőségének megteremtése,

•magas minőségű épített környezet létrehozása, mely értelmesen viszonyul a kialakult környezethez,

 •Fonyódhoz köthető, emblematikus, a fenntarthatóság jegyében született önálló identitású épület létrehozása.

•Meglévő vásárcsarnok újrahasznosítása

A piac fenntartója Fonyód Város Önkormányzata, üzemeltetője pedig a Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft. A fejlesztés hatására egy fő új munkaerőre lesz szükség, az új mosdók felügyelete vonatkozásában. Napelemes rendszer kerül kiépítésre a csarnok déli tájolású héjazatán az elektromos rendszer segítésére. A projekt tervezése során széleskörű partnerség valósult meg. Fonyód Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának elkészítése során több fórumra is sor került a városban 2015. év során, ahol a piac fejlesztése is előtérbe került. Így a fejlesztési elképzelés nevesítésre került a Stratégiában, mint akciótervi projekt. Ennek hatására ötletpályázat került meghirdetésre, mely lezárásaként nyertes pályázatot hirdetett az önkormányzat. A nyertes koncepcióra épül a jelenlegi projekt műszaki tartalma. A pályázati előkészítés során a piaccsarnokban árusítók, a helyi termelők véleménye, javaslatai is beépítésre kerültek. Az előkészítés során a Somogy Megyei Önkormányzattal is szoros együttműködésre került sor, melynek eredménye egy konzorciumi megállapodás. A projekt tervezése során komplex megközelítés érvényesült, a terület hasznosítására született koncepció a jelenlegi hasznosításon túlmutató funkciókat is felvállal: kerékpáros-barát elemeket létesülnek, nagy hangsúlyt fektet az akadálymentesítésre, az energiahatékonyságra és a megújuló energiák hasznosítására, a szelektív hulladékgyűjtésre. A projekt integrálódik a korábbi fejlesztésekbe: parkolók kialakítására került sor az elmúlt időszakban városfejlesztési projekt keretében, valamint gyermek foglalkoztató funkció is kialakult a piaccal szemközt. A tervezett kerékpárút-fejlesztések is közvetlenül kapcsolódnak a jelenlegi projekt helyszínéhez. A projekt tervezése és megvalósítása során kiemelt szempont a környezeti, társadalmi és pénzügyi fenntarthatóság, a környezettudatosság és a környezetterhelés minimalizálása. A fejlesztés nem hordoz magában klímakockázatot. A tervezett fejlesztés az üvegház hatású gázok (ÜHG) kibocsátására nincs hatással. A fejlesztés a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területén valósul meg.

 Letölthető Pdf: Kattintson ide!

umpDDOP-3.1.1-09-2009-0020 „fonyódi Polgármesteri Hivatal főépületének akadálymentesítése

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dél-Dunántúli Operatív Program (DDOP) támogatási rendszere keretén belül Fonyód Város Önkormányzata 11.604.832,- Ft támogatást nyert a „Fonyódi Polgármesteri Hivatal Főépületének akadálymentesítése” című pályázaton.

Bővebben...

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

 Piac gomb

 

asp kep

 

3d_pano.png

webcam

images/fonyod_galeria.png