A- A A+
Belépés     


akad wide

Kedvezményezett neve:     Fonyód Város Önkormányzata

Projekt azonosító száma:    TOP-1.1.3-15-SO1-2016-00011

                   Projekt címe:                    „Fonyód a fejlődés útján – A piaccsarnok és környékének felújítása”

Támogatási összeg:           299.500.000 Ft

Támogatás mértéke:          100%

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2018.12.31.

A projekt bemutatása

Fonyód város központjában szerdai és szombati napokon jelentős hagyományokkal rendelkező, nagy forgalmat lebonyolító élelmiszerpiac és vásár működik az év minden szakában. A területen található infrastruktúra elavult, nehezen elégíti ki vásárlók és eladók igényeit, a piaccsarnok jelenlegi állapota negatívan hat a településképre. A projekt az élelmiszerpiacnak helyet adó csarnokra és környezetére terjed ki

A projekt keretében kapacitásbővítésre kerül sor. A jelenlegi 256 fm árusító hely és 7 üzlet bővítésre kerül, a piac területén 257 fm elárusító hely és 15 üzlet lesz a projekt befejezésekor. A projekt célja az élelmiszerpiac teljes megújítása. A meglévő piaccsarnok korszerűsítése, új vizesblokkok és üzletek kialakítása, a burkolatok megújítása, parkosítás.

Célok:

•a két parkoló között fekvő terület kedvezőbb feltárása, a városi szövet részévé alakítása,

•vásári napokon kívüli hasznosítás lehetőségének megteremtése,

•magas minőségű épített környezet létrehozása, mely értelmesen viszonyul a kialakult környezethez,

 •Fonyódhoz köthető, emblematikus, a fenntarthatóság jegyében született önálló identitású épület létrehozása.

•Meglévő vásárcsarnok újrahasznosítása

A piac fenntartója Fonyód Város Önkormányzata, üzemeltetője pedig a Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft. A fejlesztés hatására egy fő új munkaerőre lesz szükség, az új mosdók felügyelete vonatkozásában. Napelemes rendszer kerül kiépítésre a csarnok déli tájolású héjazatán az elektromos rendszer segítésére. A projekt tervezése során széleskörű partnerség valósult meg. Fonyód Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának elkészítése során több fórumra is sor került a városban 2015. év során, ahol a piac fejlesztése is előtérbe került. Így a fejlesztési elképzelés nevesítésre került a Stratégiában, mint akciótervi projekt. Ennek hatására ötletpályázat került meghirdetésre, mely lezárásaként nyertes pályázatot hirdetett az önkormányzat. A nyertes koncepcióra épül a jelenlegi projekt műszaki tartalma. A pályázati előkészítés során a piaccsarnokban árusítók, a helyi termelők véleménye, javaslatai is beépítésre kerültek. Az előkészítés során a Somogy Megyei Önkormányzattal is szoros együttműködésre került sor, melynek eredménye egy konzorciumi megállapodás. A projekt tervezése során komplex megközelítés érvényesült, a terület hasznosítására született koncepció a jelenlegi hasznosításon túlmutató funkciókat is felvállal: kerékpáros-barát elemeket létesülnek, nagy hangsúlyt fektet az akadálymentesítésre, az energiahatékonyságra és a megújuló energiák hasznosítására, a szelektív hulladékgyűjtésre. A projekt integrálódik a korábbi fejlesztésekbe: parkolók kialakítására került sor az elmúlt időszakban városfejlesztési projekt keretében, valamint gyermek foglalkoztató funkció is kialakult a piaccal szemközt. A tervezett kerékpárút-fejlesztések is közvetlenül kapcsolódnak a jelenlegi projekt helyszínéhez. A projekt tervezése és megvalósítása során kiemelt szempont a környezeti, társadalmi és pénzügyi fenntarthatóság, a környezettudatosság és a környezetterhelés minimalizálása. A fejlesztés nem hordoz magában klímakockázatot. A tervezett fejlesztés az üvegház hatású gázok (ÜHG) kibocsátására nincs hatással. A fejlesztés a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területén valósul meg.

 Letölthető Pdf: Kattintson ide!

umpDDOP-3.1.1-09-2009-0020 „fonyódi Polgármesteri Hivatal főépületének akadálymentesítése

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dél-Dunántúli Operatív Program (DDOP) támogatási rendszere keretén belül Fonyód Város Önkormányzata 11.604.832,- Ft támogatást nyert a „Fonyódi Polgármesteri Hivatal Főépületének akadálymentesítése” című pályázaton.

Bővebben...

szechenyitervlogok1.jpg

A projekt főbb adatai
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 21.939.250 Ft
A projekt kezdete és befejezése:2013.11.19.-2014.12.31.
Kedvezményezett:Fonyód Város Önkormányzata

A projekt részletes bemutatása:

A projekt célja:

A törvényi változások következtében fellépő, szükségszerű szervezeti átalakítások megvalósítása a Magyary Programmal összhangban.

A működést és költséghatékonyságot célzó fejlesztések kiterjednek a munkavállalókra és a szervezetre egyaránt. A projekt hatásaként egy jól működő szervezetet, és költséghatékony működés megvalósulását várjuk.

Bővebben...

November 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

 Piac gomb

3d_pano.png

webcam

images/fonyod_galeria.png