A- A A+
Belépés     


akad wide

Fonyód Polgáraiért Díjban részesültek 2013-ban:

Farkas Tibor Petőfi SE volt elnöke 
1955-ben született a Somogy megyei Osztopánban. Már gyermekként megszerette a sportot, azon belül is leginkább a labdarúgás vonzotta. Már egészen kis korától kezdve focizott a helyi focicsapatban. Iskoláit Osztopánban és Kaposváron végezte, majd ezt követően szüleivel Fonyódra költözött. Szakmájában helyezkedett el, munkája mellett itt is nagy hangsúlyt kapott életében a labdarúgás, a Petőfi SE csapatában folytatta pályafutását. Katonaéveiben a Körmend csapatát is erősítette. Hazatérése után családot alapított, két fiú és egy lánygyermeke született. A ’90-es években vállalkozást alapított, amelyben azóta is tevékenykedik. Mindig is figyelemmel kísérte a helyi sportéletet, a 2000-es évek közepétől a Petőfi SE elnökségének is tagjává választották. Az egyesület ekkortájt nehéz időket élt át, nem volt népszerű feladat vezető szerepet vállalni a sportéletben. Ennek ellenére, 2007-ben az egyesület elnökének választotta a tagság. Időt, energiát, pénzt nem kímélve vágott bele a sportélet új alapokra helyezésébe, közel 30mFt adósságot örökölve. Ezekben a nehéz időkben nagy segítségére volt az egyesület szakosztályvezetője Molnár Csaba is. Évről évre csökkentette a SE adósságát, stabilizálta helyzetét, szilárd alapokat teremtett a nyugodt sportoláshoz. Az egyesületi tagok számafolyamatosan nőtt, új szakosztályok alakultak és nem maradtak el az eredmények sem. Fonyód legnagyobb egyesületének irányítását 2012. februárjában pozitív mérleggel adta át utódjának. A mai napig találkozhatunk vele nézőként a mérkőzéseken, és az öregfiúkcsapatában, ahol aktívan sportol. Az egyesület tagsága munkájának elismeréseként a 2012-es évben kitüntetéssel köszönte meg neki Fonyód város sportjáért tett erőfeszítéseit. 

Kiss Alfonz, Kissné Poprádi Enikő zenetanárok 
Kissné Poprádi Enikő
1978-ban szerzett gordonka tanári, majd 2009-ben klasszikus gitár előadóművész diplomát a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán.
Kiss Alfonz 1977-ben trombita és szolfézs tanári szakon végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. 
Még debreceni főiskolásként, 1978-ban kötöttek házasságot. Azóta nemcsak a magánéletben, hanem a munkában is társak. Kalandos életüket a Debreceni Filharmonikus Zenekarban kezdték, majd Budapestre, a Duna Szimfonikus Zenekarba kerültek. Tízévi zenekari munka után meghívást kaptak az Isztambuli Állami Operaház zenekarába, ahol nyolc évet töltöttek gyermekükkel együtt. Bár állampolgárságot, és végleges letelepedést ajánlott nekik a török állam, 1994-ben mégis hazatértek. Azóta Magyarországon élnek, de munkájukat egy ideig továbbra is külföldön végezték. A Bécsi Operett Színház magyar utazó zenekarával turnéztak egész Európában, de eljutottak Kínába és Japánba is. 2003 óta élnek Fonyódon, és tanítanak az Alapfokú Művészeti Iskolában. 
Kissné Poprádi Enikő a cselló- és gitártanítás mellett 2007 óta az intézmény igazgatója. Ettől kezdve vált a város rangos, egész termet betöltő rendezvényévé a Karácsonyi és Tavaszköszöntő koncert. Az ő vezetése alatt jutottak el az iskola növendékei a legtöbb megyei, regionális és országos szakmai versenyre. 
A városban szinte valamennyi ünnepi megemlékezésén, kiállítás megnyitóján, kulturális rendezvényén, jelen vannak a művészeti iskola növendékei és tanáriai. 
Létrehozta és működteti a művészeti iskola tánccsoportjait, amelyek számtalan szép pillanatot szereznek fellépéseikkel. 
Több alkalommal szervezett koncertlátogatást Budapestre, a Művészetek Palotájába, mert fontosnak tartja, hogy a vidéki gyerekek is eljussanak az ország legjobb hangverseny termeinek magas színvonalú koncertjeire. 
Kiss Alfonz rézfúvós hangszereket tanít. A növendékeiből alakult rézfúvós együttes, az elmúlt évek alatt a helyi szerepléseken kívül többször képviselte Fonyódot különböző külföldi kulturális fesztiválokon, pl. Leipheimben, Znojmóban, Borszéken. Fáradságot, időt nem kímélve próbáltak hétvégeken és még az iskolai szünetekben is. Emberségével, szeretetével, szakmai alázatával vonzza a gyerekeket. 
A két kiváló pedagógus a legbüszkébb tanítványaira, és arra, hogy tőlük kikerülve évek múlva is keresik, meglátogatják őket, megosztják velük gondjaikat. És természetesen saját fiukra, aki média kategóriában Prima Junior díjat kapott. 

Leipheim  Város Képviselő-testülete 
A két település partnerségi kapcsolatában a 2013-as év jelentős évforduló, hiszen 20. éve tartjuk fenn és ápoljuk ezt az együttműködést. A kulturális csoportok és a diákok kölcsönös bemutatkozása, kapcsolattartása a két település polgárainak barátságát erősíti. Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a díj adományozásával kívánja elismerni és egyben megköszönni sok éves tevékenységüket. Az elismerést ez év szeptemberében, a fonyódi testvérvárosi találkozón fogják átvenni.

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

 Piac gomb

 

asp kep

 

3d_pano.png

webcam

images/fonyod_galeria.png