A- A A+
Belépés     


akad wide

Fonyód Polgáraiért Díj

Balázs Béláné Pomezsánszki Judit 
balazs belanePomezsánszki Judit táncos pályafutása már kis gyermekkorban indult. A népművelési intézetben szerzett néptáncos és társastánctanári diplomát, melynek mindegyike 6-6 évi tanulást jelentett. Táncolt a Somogy Néptáncegyüttesben Együd Árpád és Csíkvár József vezetése alatt. 1963-ban tagja volt a Ki? Mit? Tud? győztes BM táncegyüttes csapatának. Rábízták a BM együttes vezetését, ahol Kultúráért kitüntetést kapott és megbízták a megyében táncot tanító pedagógusok továbbképzésével. 1987-ben előadóművészi működési engedélyt szerzett. Partnerével és tanítványaival együtt végig táncolták a kaposvári báli szezont. Évekig a Fonyódi Alapfokú Mű- vészeti Iskola tánctanára volt, majd alapító tagja és mű- vészeti vezetője a rövid idő alatt sikeressé vált Fonyódi Betyárok Néptánc Egyesületnek.

Kispeti Károlyné 
kispeti karolyneNyugdíjas egészségügyi dolgozó. Kaposvári és fonyódi gimnáziumi évei után 1965-ben érettségizett. A fonyódi rendelőintézetben 1962. május 21-től dolgozott. Kezdetben orvos írnok, majd asszisztens a sebészeten és röntgenben, később a gyermekgyógyászaton és nőgyógyá- szaton, végül ismét a sebészeten több, mint két évtizedig. 1998 júliusában vonult nyugdíjba. Munkája elismeréséül 1983-ban „Kiváló munkáért” kitüntetést kapott. A sebészeti szakrendelést vezető összes sebésszel és a betöltetlen sebészi állást helyettesítőkkel is dolgozott. 

Sinkovits Rudolf 
sinkovits rudolfnyugdíjas, a MAHART „Badacsony” motoros kormányosa Fonyódon született. Ötéves korára érett meg benne a szilárd elhatározás, hogy nagybátyja - aki a „Dongó” motoroson szolgált - nyomdokain járva hajóvezető lesz. A vasas szakma feltétele volt a „matróz” beosztásnak, s ezt követően ő 18 évesesen lépett először hajópallóra szolgálati célból. A ranglétrát végigjárta a legaljától, annak legfelső fokáig. Úgynevezett „közbeváltóként”, a Balatonon közlekedő valamennyi hajón, minden beosztásban teljesített szolgálatot.

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

 Piac gomb

 

asp kep

 

3d_pano.png

webcam

images/fonyod_galeria.png