A- A A+
Belépés     


akad wide

2017. március 15-én ismét sor került a városi kitüntetések átadására.fonyod polgaraiert dij 2017
Ez év díjazottjai: 
dr. László Győző  – Fonyód Polgáraiért Díj 
Neumajer Zoltán – Fonyód Polgáraiért Díj 
Kovács Ferenc    – Fonyód Polgáraiért Díj - Posztumusz 
Leány VI. korcsoportos floorball csapat - Év Sportolója Díj 
A csapat tagjai: Horváth Klaudia, Kötél Dorottya, Pintér Rebeka, Szerdahelyi Szonja, Tóth Dorottya

dr. László Győző: 
laszlo gyozoFonyód város Önkormányzatának nyugalmazott aljegyzője. 
Szentbalázson született 1947-ben. A Magyar Államvasutaknál helyezkedett el forgalmi szolgálattevőként, Somogy megye több településén dolgozott különböző munkakörökben, pl. Somogyjádon, Somogyváron. Két leánygyermeke született. Tudásvágya és az olvasás szeretete szerencsésen találkozott azzal, hogy munkája lehetővé tette az önképzést, szabadideje nagy részét olvasással, tanulással töltötte, aminek eredményeképpen megszerezte a Pécsi Tudományegyetemen jogász diplomáját. 
A fonyódi Nagyközségi Tanácsnál 1984-től dolgozott szabálysértési előadóként, hatósági osztályvezetőként, aljegyzőként nyugdíjba vonulásáig. 
Harmincöt évvel ezelőtt csatlakozott az önkéntes tűzoltókhoz, amely egyesületnek immár 30 éve elnöke is. A vonuló raj tagja, a zenekari fellépések aktív részese, a pályázatok megírásának, a jogi ügyek intézésének pótolhatatlan aktivistája. 

Felkarolta a Fonyódi Múzeumi és Helytörténeti Egyesület kezdeményezését, és 1998 óta elnöke a civil szervezetnek, ott szintén a hivatalos ügyek mindig pontos intézője, támogatója a fejlesztésekre vonatkozó kezdeményezéseknek. 
Jelentős szerepet vállal Fonyód civil életében. Munkája nagyban hozzájárul ahhoz, hogy fenti egyesületek működése stabil alapokon nyugszik, s mind a kettő civil szervezet meghatározó részese városunk művészeti és kulturális életének, gondoljunk csak a tűzoltózenekarra és a múzeumra.

Neumajer Zoltán 
neujmajer zoltanNagykanizsán született 1974-ben, s szülővárosában érettségizett.
Veszprémben végezte el a teológia szakot az Érseki Hittudományi Főiskolán. Nagykanizsán, 2001 júniusában szentelték pappá. Káplánként szolgált Balatonkeresztúron 2001-ben, majd Nagyatádon 2001 és 2004 között. 
Fonyódon 2004 februárjától Fehér Ernőt plébánost nyugdíjazták, az ő helyére került plébánosnak. Még ebben az esztendőben teljesen felújították a plébánia épületét belülről, s az elkövetkező években sorra történtek meg a felújítások a ligeti és a Szent István utcai kápolnákban is. Neumajer Zoltán munkálkodásának is köszönhető az, hogy 
- elkészült a Plébániatemplom díszkivilágítása, bejáratához díszkapu került. A hangosítás, és a szentély oltára, illetve székei ki lettek cserélve, az üvegablakok is restaurálásra kerültek, s a tetőzetet is lecserélték. Megtörtént a villanyhálózat teljes cseréje, új világítótestekkel, belső- és külső festéssel, a villámhárító rendszer kiépítése, és a külső oltár felújítása. Felszentelésre került a plébániatemplom ikonfala, Siess Zsuzsa helybeli ikonfestő felajánlásaként. A harangtorony nagyharangját is sikerült kiöntetni, egy helybeli hívő adományának segítségével, és a harangtorony harangszerkezetének teljes cseréje is megtörtént. 
- 2014-ben készült el a kültéri Zsolnay keresztút, amely Szántó Tamás kerámikus művész alkotása, és amelyet Tavaszi József fonyódi lakos adományozott a plébánia számára. 

Kovács Ferenc 
kovacs ferenc epitesz
Kaposváron született 1960-ban.
A fonyódi gimnázium elvégzése után Pécsre került, ahonnan 'Okleveles üzemmérnök' diplomával tért haza és a fonyódi községi Tanácson kezdett dolgozni.
1981 óta kezdte munkáját kisebb hétvégi házak, lakóházak, melléképületek tervezésével, később módja volt nagyobb épületek tervezésére is. 1996-ban az előterjesztett portfóliója alapján az országos Vezető Tervező Minősítő Bizottság megadta számára a vezető tervezői jogosultságot. 
A Balaton délnyugati körzetében, elsősorban Fonyódon és környékén dolgozott, főként épülettervezési tevékenységet folytatott, de építés-előkészítést, lebonyolítást, kivitelezési műszaki vezetést is vállalt. 
2002-ben megszerezte a szükséges képesítést, attól kezdve a régióban ingatlan-értékbecsléssel- és közvetítéssel is foglalkozott. kovacs ferencSzerette Fonyódot, fontosnak tartotta fejlődését, épülését és szépülését. Ezen sokat és önzetlenül dolgozott. Tagja volt a Városfejlesztési Bizottságnak, együttműködött a Városvédő és Szépítő Egyesülettel, akiktől többször elismerésben is részesült. Fonyód ékességei a Kulturális Központ és a Vigadó téri Színpad maradandó részei életművének.
Feleségével 32 évet élt boldog házasságban, két gyermekük született.
56 éves korában, 2017. január 18-án hosszantartó betegség után örökre megpihent. 
Élete és emléke álljon példaként Fonyód város polgárai előtt.

 Leány VI. korcsoportos floorball csapat (edzőjük: George Chatzicharalampous) 

floor ball csapatA floorball a labdajátékok csoportjába tartozó csapatjáték. Az egymás ellen játszó két csapat igyekszik ellenfele kapujába minél több gólt ütni. A játék közben gyorsaság és állóképesség mellett a labda megszerzése, továbbadása, ütése, a cselezés elképzelhetetlen kitűnő reflexek nélkül. 
A Fonyódi Diáksport Egyesület keretein belül néhai Péntek Emil volt az, aki elkezdte a munkát ezzel a korcsoporttal. A csapat 2008-ban állt össze, s az évek során minimálisan változott a keret összetétele. A 2009/2010-es kispályás floorball diákolimpiai országos egri döntőjéből már aranyéremmel tértek haza. Minden szezonban érmekkel gazdagították a FODE eredménysorát. Legeredményesebb szezonukban a 2013/2014-ben floorball és unihoki aranyat hoztak a diákolimpiáról, de ebben az évadban az egyesületi országos bajnokság U15-ös korosztályának legjobbjai és az OB2 bajnokai is voltak.  A sikereket nem érhették volna el a játékosok és edzőjük, ha nem segítik őket helyi támogatók és lelkes önkéntesek.

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

 Piac gomb

 

asp kep

 

3d_pano.png

webcam

images/fonyod_galeria.png