Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

kristof gyorgyne ugyvezetoA tavalyinál is több, összesen 324 település vett részt a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyén. Városunk idén is megmérettette magát.

A 25. jubileumi díjátadó alkalmából több különlegességgel is készültek a szervezők.

A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny 2018. november 16-án, Nagykőrösön tartotta díjátadó gáláját, melyen közel 100 díjat osztottak ki. A nagyszabású, jubileumi ünnepségen öt település kapott fődíjat: Szolnok (50 ezer fő feletti), Nagykőrös (50 ezer fő alatti), Csemő (1 ezer feletti), Dozmat (1 ezer fő alatti) és Budapest IV. kerület (Budapesti kerületek) kategóriában.

A Magyar Önkormányzati Főkertész Egyesületdíjat adományozott Fonyód településnek a 2018. évi versenyben elért kiemelkedő teljesítményéért. A Magyar Turisztikai Ügynökség 2018. évi Virágos Magyarországért Környezetszépítő versenyben részt vett Fonyód település részére a Panoráma strandon üzemeltetett vízi élménypark építéséért és a közterületek fenntartásáért elismerését fejezte ki.

„Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni a Városüzemeltetés minden dolgozójának, hisz’ az elismeréseket nem kaphattuk volna meg a munkatársaim szorgalmas, nagy odafigyeléssel végzett munkája nélkül.”

– fejezte ki Kristóf Györgyné cégvezető, aki személyesen vette át a díjakat.

„Nagyon örültünk a díjaknak, hiszen Fonyód ilyen rangos elismerésben még nem részesült, a jubileum alkalmából pedig kiemelten fontos eredményt értünk el.”

Idén a verseny bírálati szempontrendszerét felülvizsgálva új kritériumokat is figyelembe vettek a zsűritagok az értékelésnél. Többletpontot jelentettek a családbarát és az akadálymentes infrastruktúra-fejlesztések, vagy ha a pályázó városban, faluban több nyelven is elérhetőek a turisztikai információk. Újdonság, hogy a digitális elérhetőség (weboldal, applikáció) is bekerült a minősítési szempontok közé. Azért fontosak az új kritériumok, mert a vonzó településkép mellett ezek a tényezők is mind befolyásolják, hogy elégedetten távoznak-e a vendégek a desztinációból.

A zsűri tagjai fonyódi látogatásuk során egy teljes napot szántak arra, hogy bejárják a települést és pontozzák különféle kritériumok alapján a látottakat. Természetesen lenyűgözte őket egyedülálló panorámánk, a Kripta villa, a Várhegyi Széplátó, a Panoráma strand és a Kutyás fürdetőhely, valamint a közterületeink is elnyerték tetszésüket.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója hangsúlyozta: „az Ügynökség nagyon büszke arra, hogy az elmúlt 25 év alatt közel hétezer résztvevő nevezett az egyre népszerűbb versenyre. A megmérettetés kiváló lehetőség arra, hogy kifejezzük vendégszeretetünket és megmutassuk a közösség erejét.”

Az MTÜ a 25. jubileum alkalmából minden pályázó településnek facsemetét, egy oszlopos gyertyánt ajándékozott, amelyet a VÜSZ dolgozói a Kripta villa kertjében már el is ültettek.

A verseny valamennyi résztvevője egyéni, a helyi kimagasló értékeket méltató oklevelet kapott.