Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 2-5. csütörtöktől vasárnapig XVIII. NN ULTRABALATON egyéni és csapat futóverseny , helyszín: fonyód utcái; Május 3. péntek 08.30 óra Ballagás , helyszín: Bacsák György Szakiskola; Május 3. péntek 10 óra Ballagás , helyszín: Mátyás Király Gimnázium; Május 3. péntek 12:00-17:00 óra Véradás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 10:00-12:00 óra Anyáknapi kézművés foglalkozás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Testvérvárosi park; Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

Hétfőtől lehet egynapos autópályamatricát venni, ára díjkategóriától függően 2570 és 5150 forint között alakul.

Április 1-től lehet napi e-matricát vásárolni, motorra kedvezményes áron lehet majd megvenni az új típusú jogosultságot, tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ). Az úthasználati jogosultság egy, a vásárló által megjelölt naptári napra lesz érvényes, 0 órától 24 óráig, és a teljes hazai díjköteles úthálózaton használható lesz. A napi e-matricát meg lehet venni előre vagy a használat napján, fontos azonban, hogy amennyiben a vásárlás és az érvényesség napja egybe esik, a napi matrica a vásárlás pontos időpontjától biztosít úthasználati jogosultságot, visszamenőlegesen nem.

A napi matrica bruttó ára a különböző díjkategóriákban 2570 és 5150 forint között alakul, április 1-jétől a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és saját online felületén, valamint a nemzetiutdij.hu oldalon is megvásárolható lesz. A NÚSZ azt kérte az autósoktól, hogy aki nem közvetlenül a társaságnál, például a nemzetiutdij.hu oldalon veszi meg napi e-matricát, érdeklődjön előzetesen a vásárlás tervezett helyszínén a matrica elérhetőségéről, ugyanis még nem minden viszonteladó partnernél lehet megvásárolni azt április 1-től.

Mennyibe kerül az egynapos-matrica?
A D1 egynapos matrica ára 5 150 Ft. D2-es díjkategóriába tartozó járművek számára a napi matrica ára 7 310 Ft, a motorkerékpárok, azaz a D1m díjkategóriájú napi matrica 2 570 Ft.

E-matrica díjkategória Napi (1 napos) matrica

D1M 2 570 Ft
D1 5 150 Ft
D2 7 310 Ft
U 5 150 Ft

Az egynapos matrica érvényessége
Az egynapos-matrica Magyarország összes fizetős útszakaszán érvényes. A vonatkozó jogszabály alapján az új típusú úthasználati jogosultság a vásárló által megjelölt naptári napon 0 órától 24 óráig lesz érvényes. Meg lehet venni előre, valamint azon a napon is, amikor használni szeretnénk a díjköteles gyorsforgalmi utakat. Fontos tudni azonban, hogy amennyiben a vásárlás és az érvényesség napja egybe esik, a napi matrica a vásárlás pontos időpontjától biztosít úthasználati jogosultságot, visszamenőlegesen nem.

Hol tudok venni egynapos autópálya-matricát?
A többi autópálya-matrica típushoz hasonlóan, 2024. április 1-től az autopalyamatrica.hu oldalon is megvásárolható ez a típus.

Mikor érdemes egynapos autópálya-matricát vásárolnom?
A magyarországi autópályák és gyorsforgalmi utak jellemzően fizetős útszakasznak minősülnek. Az úthasználati jogosultságot elektronikus autópálya-matricával lehet kiváltani a fizetős útszakaszra való felhajtás előtt!

Ha tévedésből hajtottunk fel az autópályára, 60 percen belüli vásárlás esetén a bírság elkerülhető
Ha csak átutazóban haladunk át Magyarországon
Ha 10 napnál hosszabb utazást tervezünk ugyancsak kipótolható az egynapos matricával az út, vagy elegendő csupán két darab egynapos matrica.

forrás:autopalyamatrica.hu; magyarnemzet.hu
kép: internet