Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 2-5. csütörtöktől vasárnapig XVIII. NN ULTRABALATON egyéni és csapat futóverseny , helyszín: fonyód utcái; Május 3. péntek 08.30 óra Ballagás , helyszín: Bacsák György Szakiskola; Május 3. péntek 10 óra Ballagás , helyszín: Mátyás Király Gimnázium; Május 3. péntek 12:00-17:00 óra Véradás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 10:00-12:00 óra Anyáknapi kézművés foglalkozás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Testvérvárosi park; Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

A fogyatékossággal élőknek is ugyanolyan joguk van a sporthoz. Ehhez kíván segítő kezet nyújtani a Balatoni Integrációs Nonprofit Kft., valamint a Fogyatékkal Élők Somogy Vármegyei Sportszövetsége.

Egy nemzetközi projekt keretében szeretné bevonni a fogyatékossággal élő személyeket a mindennapos testmozgásba a Balatoni Integrációs Nonprofit Kft., amely ezáltal is ösztönözné őket az egészséges életmódra. A kezdeményezésük emellett az integrációhoz, a társadalmi befogadás elősegítéséhez is nagymértékben hozzájárul. A Sport határok nélkül projekt első állomásán a berzencei szociális otthon lakóit bírták mozgásra, míg a másodikon több oktatási intézmény diákjait csábították Fonyódra egy jó hangulatú sportvetélkedőre, melyet a város alpolgármestere, Erdei Barnabás, valamint a projektmenedzser, Geletáné Varga Éva nyitott meg.

2a20a8e1d4eb438398c1d240802ccf05

A Sport határok nélkül elnevezésű nemzetközi projektben egy szlovén és egy horvát partnerrel közösen veszünk részt, azzal a céllal, hogy fogyatékossággal élőket bevonjuk a sport világába, megadva ezzel számukra a mindennapi mozgás lehetőségét. Ennek érdekében szervezünk sportrendezvényeket fogyatékossággal élő felnőtteknek és gyerekeknek, akik számára egy vízi tematikájú rendezvényt is tervezünk. Ezeket mind a három partnerszervezet megvalósítja, a projekt zárásaként pedig szeretnénk egy nagy, közös rendezvényt is Csáktornyán, mivel a projekt vezető partnere muraközi önkormányzat.

– mondta Geletáné Varga Éva, a Balatoni Integrációs Nonprofit Kft. projektmenedzsere.

Az integráció is szerepet kapott
A Balatoni Integrációs Nonprofit Kft. második rendezvényére vármegye több pontjáról érkeztek diákok Fonyódra, ugyanis a Fogyatékkal Élők Somogy Vármegyei Sportszövetségének hívására a nagyatádi Éltes Mátyás EGYMI, a marcali Hétszínvirág Iskola és a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ Nagybajomi Tagintézményének fogyatékkal élő diákjai is megmozdultak. Rajtuk kívül pedig a helyi, Palonai Magyar Bálint Általános Iskola tanulói is részt vettek a különböző sportágakat felvonultató vetélkedőn.

Az első rendezvényünkön fogyatékossággal élő felnőttek, a mostanin pedig diákok vettek részt.  Azt tapasztaljuk, hogy a fogyatékkal élők lelkesek, örülnek annak, hogy lehetőségük adódott a sportolásra, ami kimozdította őket a mindennapos körforgásból. Amit kiemelnék, azzal, hogy a Palonai Magyar Bálint Álalános Iskolából is érkeztek tanulók az integráció fontosságára is felhívtuk a fegyelmet.

– tette hozzá Geletáné Varga Éva.

dc3228f76bb348e0930ff66d694ed89f

Geletáné Varga Évától azt is megtudtuk, a folytatásban még két szabadtéri rendezvényt szerveznek Balatonfenyvesen, valamint egy vitorlázást Tihanyban.

Több mint hatvan fogyatékkal élő diákot sikerült bevonnunk a programba. A fonyódi rendezvényen többek között tollaslabdában, floorballban, csörgőlabdában és bocciaban is kipróbálhatták magukat a résztvevők.

– mondta Kovács Attila, a Fogyatékkal Élők Somogy Vármegyei Sportszövetségének elnöke.

A Sport határok nélkül projektben a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség mellett a horvátországi Muraköz Megye Önkormányzata, mint vezető partner és a szlovéniai Lendva Község Önkormányzata vesz részt.

Forrás: sonline