Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

Útban az iskola feléSzeptember 1-jén országszerte megkezdődött a tanítás. Újra gyermek,- és felnőtthangoktól lett hangos az ország összes általános és középiskolája. 1,8 millió iskolás kezdte meg az idei tanévet.

 

 

A tanévnyitó rendhagyó módon zajlott le az intézményekben, csak az első osztályosok, illetve kilencedikes évfolyamok lehettek jelen az aulákban, szabadtéren, ahol az iskolák igazgatói köszöntötték őket és szüleiket.

A gyerekeknek szükségük van a társaikra, barátaikra, a tanárok segítségére, és a szülőknek is szükségük van arra, hogy munkába tudjanak járni.

„…digitálisan lehet tanítani, de nevelni nem, ezért el kell kerülni a teljes iskolai leállást, erre pedig megvannak az eszközök is. Fertőzések esetén csak egyes iskolák állnak le rövid időre, a teljes tanítás nem. A tanítás újraindítása a gyerekeknek, a szülőknek és a gazdaságnak is nagyon fontos.„ – összegezte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A fonyódi Palonai Magyar Bálint Általános Iskola az idei tanévben 44 első osztályos kisdiákkal kezdi meg az oktatást. Egy új élethelyzetbe beilleszkedni nem megy mindenkinek könnyen. Vannak, akik lazábban élik meg az első iskolai napot, de előfordul, hogy valakinél eltörik a mécses, ilyenkor még jól jön egy-egy vigasztaló ölelés és pár kedves szó.

A legifjabb nebulókat Makkos Csaba igazgató és Erdei Barnabás alpolgármester köszöntötték az iskola udvarán, míg a felsőbb évesek a tantermeikben kihangosítva hallgatták végig a megnyitót. Igazgató úr és alpolgármester úr bíztató szavai után minden elsős apró ajándékcsomaggal lett gazdagabb, majd osztályfőnökeik kíséretében elköszöntek szüleiktől és átlépték azt a bizonyos küszöböt.

Néhány fontos szabály, amit illik betartani minden köznevelést végző intézménynek:
- az általános higiéniai szabályok és hatályos jogszabályok betartása,
- beteg gyermeket a szüleik ne vigyék iskolába,
- figyeljenek a rendszeres kézmosásra
- a fertőzés tüneteinek észlelésekor az érintettet azonnal el kell különíteni
- kerülni kell a nagylétszámú csoportosulást és meg kell tartani a 1,5-2 méteres távolságot

A tanévkezdésről részletes információkat a koronavirus.gov.hu weboldalon olvashatnak.

KÉPGALÉRIA

forrás: origo.hu