Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 2-5. csütörtöktől vasárnapig XVIII. NN ULTRABALATON egyéni és csapat futóverseny , helyszín: fonyód utcái; Május 3. péntek 08.30 óra Ballagás , helyszín: Bacsák György Szakiskola; Május 3. péntek 10 óra Ballagás , helyszín: Mátyás Király Gimnázium; Május 3. péntek 12:00-17:00 óra Véradás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 10:00-12:00 óra Anyáknapi kézművés foglalkozás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Testvérvárosi park; Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

gloria dental varoterem 03Szinte nincs olyan ember, akinek ne lenne probléma a fogával az élete során.

 

 

 

Olyanra meg számos példát látunk, hallunk, rosszabb esetben tapasztalunk, ha például egy fonyódi betegnek hétvégén elreped, letörik a foga, akkor nem tudja, mi az ügyeleti ellátás rendjének a menete. Természetesen fordulhat magánpraxishoz is, de mivel a fogorvos is ember, előfordulhat, hogy nem mindig elérhető, vagy nem vállal munkát mondjuk hétvégén. Úgy tapasztaltuk, hogy a közösségi médiában is az egyik leggyakrabban felmerülő, de sajnos megválaszolatlan a fogászati ügyelet kérdése.

Annak jártunk utána, mi a megoldás? A jó hírünk az, hogy van megoldás!

Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő - testületének 2021-es döntése értelmében, a tulajdonában lévő Egészségügyi Kft. Fonyód ellátási szerződést kötött az Allfordent Kft-vel a fogászati ügyelet tevékenység ellátására. Ennek értelmében a Fonyód város közigazgatási területén élő lakosság, amennyiben fogászati ellátásra szorul olyan időpontban, amikor a fogorvosi ellátás a gyógyintézetben nem elérhető, például hétvégén, vagy ünnepnapokon, akkor az alábbiakat teheti: 

„A fonyódi lakosoknak hétvégi és ünnepnapokon a sürgősségi ellátás körébe tartozó és a cég honlapján felsorolt beavatkozások a nyitvatartási időben térítésmentesen vehetőek igénybe. Bejelentkezés nem szükséges és indokolatlan is, hiszen nem tudhatja senki már például szerdán, hogy vasárnapra begyullad a foga, de érdemes reggel telefonon érdeklődni az esetleges hosszabb várakozás elkerülése miatt. Amennyiben a sürgősségi ellátás körébe tartozó problémák bármelyikével fordulnak hozzánk a fonyódi lakosok, a beavatkozás automatikusan térítésmentes. Abban az esetben amennyiben az ügyeleti időben egy fonyódi lakos nem sürgősségi problémával jön a rendelésre, tájékoztatjuk a pácienst, hogy az esete nem tartozik a térítésmentes sürgősségi feladatellátásba. Így két lehetősége van, a körzetes fogorvoshoz időpontot kér, vagy egy későbbi időpontban privát rendelésre tudunk időpontot adni, de maga a vizsgálat/konzultáció ebben az esetben is ingyenes.”

– tudtuk meg Bödő Zoltántól, az Allfordent Kft. ügyvezető igazgatójától.

Az Allfordent Kft-ről az alábbiakat tudjuk meg a https://gloriadent.hu/ weboldalon, ha a fogorvosi ügyelet aloldalra kattintunk.

Az ügyelet címe:
- 8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca 7-9.
- Telefonszáma: 06-30/957-8577
Ügyeleti nyitvatartás:
• szombat, vasárnap és ünnepnapokon: 9.00-13.00

(13.00 óra után a megadott telefonszámon az ügyelet elérhető sürgős esetben)

 Melyek a fogászati sürgősségi ellátás körébe tartozó beavatkozások?

• a fogak friss baleseti sérüléseinek elsődleges ellátása, foghúzás
• a fogból kiinduló gyulladások ellátása
• a fogmeder gyulladás, bölcsességfog körüli gyulladt lágyrész-szövetek konzervatív kezelése,
• a szájüregen belüli tályog megnyitása,
• a nyelést vagy/és légzést akadályozó idegentest eltávolítása,
• a szájnyálkahártya és az ajak akut gyulladásos megbetegedéseinek gyógyszeres ellátása,
• állkapocs-ficam visszahelyezése,
• bármilyen eredetű szájüregi vérzés csillapítása (tampon, fedőkötés, véralvadást fokozó gyógyszerek helyi alkalmazása, varrat).
A sürgősségi beavatkozásokat térítésmentesen lehet igénybe venni a területi ellátási kötelezettségtől függetlenül bármely finanszírozott fogászati szolgáltatónál.
Bármilyen fogászati problémával forduljanak hozzánk bizalommal ügyeleti időben is! 

Az ellátási körzetbe nem tartozó lakosoknak minden ellátás térítés ellenében igénybe vehető.

Ne legyen rá szükség, de ha mégis, tudjuk, hová kell fordulnunk.

 

FOGORVOSUGYELET slide

 

<p_align="center">