Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Április 24. vasárnap 14 órától Fonyódi Egészségnap , helyszín: Művelődési Központ; Április 26. péntek 18 óra Pitterné Nyilas Enikő kiállításmegnyitó , helyszín: Feng Shui Galéria; Április 28. vasárnap 18 óra Seven Houses Gospel koncert , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 2-5. csütörtöktől vasárnapig XVIII. NN ULTRABALATON egyéni és csapat futóverseny , helyszín: fonyód utcái; Május 3. péntek 08.30 óra Ballagás , helyszín: Bacsák György Szakiskola; Május 3. péntek 10 óra Ballagás , helyszín: Mátyás Király Gimnázium; Május 3., péntek 12:00-17:00 óra Véradás , helyszín: Művelődési Központ;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

FACEBOOK

A Fonyód Média facebook oldalának alapvető célja a tájékoztatás, illetve a városi események / rendezvények, kezdeményezések népszerűsítése, az önkormányzat és a hozzá kapcsolódó cégek, intézmények kommunikációjának segítése.A facebook oldalon a tartalmakat kommentálni lehet, de az oldal moderált! Nem célunk, hogy ne lehessen véleményezni, akár kritizálni is adott témákban, de az célunk, hogy ennek stílusa és formája meghatározott keretek között maradjon. A moderálás célja a társadalmilag szélesebb körben elfogadott hangvételű tartalom biztosítása az oldalon.

A moderátor elsődleges feladata a normális, emberi hangnemű véleménynyilvánítás körülményeinek biztosítása és fenntartása, ennek érdekében töröljük az oldalon közzétett hozzászólások közül azokat, amelyek tartalma jogszabályba, vagy jelen szabályzatba ütköznek, illetve amelyek a moderálási alapelvekkel ellenkeznek. A moderátornak joga van a jelen szabályzatot megsértő hozzászólásokat és posztokat (a továbbiakban együtt: bejegyzés), valamint ezek hozzászólóit a jelen szabályzatban foglaltak szerint szankcionálni. A moderátorok minden esetben az oldal mindenkori adminisztrátorai közül kerülnek ki.

Az alábbiakban ismertetett moderálás alapelvei kötelezően betartandók minden Felhasználó részéről!

A komfortos társalgás megőrzése érdekében, ha lehetséges, először kérünk, magyarázunk és figyelmeztetünk, akkor moderálunk, ha nincs más megoldás.

Néhány fontos gondolat:

Ha valaki valamit leír a facebookon hozzászólásban, még nem jelenti azt, hogy igaza is van!

Az, ha valamivel a Felhasználó nem ért egyet, arra nem jogosítja fel, hogy személyeskedjen, vádaskodjon, valótlanságokat fogalmazzon meg, szerzőt, moderátort fenyegessen!

A Felhasználók emberi méltóságában senkit nem sértegethetnek!

A moderálás a gyakorlati lépései:

a hozzászólás törlése,
a felhasználó időszakos kitiltása (az ideiglenes kitiltás az időtartamát a moderátor határozza meg),
a felhasználó végleges kitiltása. (az ideiglenes kitiltott, majd visszaengedett hozzászólót, ha ismételten megszegi a jelen szabályzatban foglaltakat, illetve azt a hozzászólót, aki a jelen szabályzatban foglaltakat súlyosan megszegi.)

Minden előzetes figyelmeztetés nélkül törlünk hozzászólásokat, ha azok

agresszív, vulgáris, obszcén,
másokat faji, etnikai, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai, egyéb hovatartozásuk miatt sértő vagy becsmérlő,
lelkiismereti szabadságot sértő bejegyzések.

A bejegyzés nem tartalmazhat:

pártpolitikai agitációt,
nemzeteket, nemzeti jelképeket sértő vagy gyalázó, tiltott jelképeket,
gyűlöletkeltésre bíztató, fenyegető, uszító vagy személyeskedő tartalmú kijelentéseket,
rágalmazó, becsületsértő, kegyeletsértő, rémhírterjesztő, megfélemlítésre alkalmas, vagy személyiségi jogokat sértő megjegyzést,
mások személyes adatait - az érintett hozzájárulása vagy törvény felhatalmazása hiányában,
egyéb módon jogszabályba ütköző tartalmat.

Tilos:

a jogsértő médiatartalmat tartalmazó, valamint a gyűlöletkeltő, megfélemlítő tartalmat hordozó weboldalakra mutató bejegyzés közzététele (tiltott linkelés).
a moderátor által törölt bejegyzések visszamásolása, valamint a törölt megjegyzésekből történő idézés.
a moderációt kritizáló, a moderátort személyében támadó bejegyzés.
ugyanazon bejegyzés egymás után többszöri bemásolása, valamint hosszú szövegek céltalan bemásolása. (flooding).
a szöveg nélküli (üres) vagy értelmetlen bejegyzés
"html-tag"-eket tartalmazó bejegyzés megosztása
a jogszabályok által védett tartalom (szoftver, adat, hanganyag, filmanyag stb.) jogosulatlan használatának elősegítése (pl. regisztrációs szám, crack megosztása, linkelés ezeket tartalmazó weblapokra)
a nyílt vagy bújtatott kereskedelmi reklámtevékenység.
nagybetűs írásmód, a CAPS LOCK tartós használata

Szabályok:

Nem helyezhet el olyan információkat, melyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.
Ne hozzon létre törvények megsértésére buzdító tartalmat.
Ne sértse más felhasználó, vagy más ember személyiségi jogait.
Nem lehet nyereségorientált vállalkozást, terméket, szolgáltatást reklámozni, beleértve a nyereségérdekelt, bevételorientált weblapokat is. A nem nyereségérdekelt kezdeményezésekre ez nem vonatkozik.
Minden egyes leírt szó olyan, mintha az életben beszéd formájában hangozna el egy nagyobb társaságban, így erre fokozottan ügyelni kell.

Bűncselekmények: (internetes fórumokon is)
Az 1978. évi IV. tv. (Btk.) alapján

Rágalmazás (179 §): aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ – minősített eset a nagy nyilvánosság előtt történő rágalmazás;

Becsületsértés (180§): az előzőeken túl a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy ilyen jellegű cselekményt követ el;

Kegyeletsértés (181§): aki halottat vagy emlékét az előzőekben említett módon meggyalázza;

Közösség elleni izgatás (269§): aki nagy nyilvánosság előtt a magyar nemzet, valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő;

Nemzeti jelkép megsértése (269/A§): aki nagy nyilvánosság előtt a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját, vagy címerét sértő, lealacsonyító kifejezést használ, vagy más ilyen cselekményt követ el;

Rémhírterjesztés (270§): aki nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt, vagy való tényt olyan módon elferdítve állít, vagy híresztel, amely alkalmas a köznyugalom megzavarására;

Amennyiben a fentiekben tiltott tartalom kerülne fel az oldalra, azt a moderátorok azonnali hatállyal törlik.

Részletek:

1.) A témához szóljon hozzá!

A cikkel, információval kapcsolatban normális, emberi jó ízlés keretei között bármit és bárhogyan szabad mondani egymásnak, a teljesen öncélú, offtopic kommunikációt viszont akkor is moderáljuk, ha az egyébként nem sértő vagy agresszív. A kommentelés arra való, hogy adott témában beszélgessünk. Ezért a kommentek között vitatott esetleges moderátori döntéseket is offtopicnak tekintjük, amely moderálva lesz!

2.) Ne személyeskedjen!

Bárki kritizálható, beleértve a cikkek szereplőit, szerzőit és a többi kommentelőt is. De őket és a vélelmezett szándékaikat vagy tulajdonságaikat sohasem lehet becsmérelni!

3.) A többi hozzászólóval szembeni agresszió, vagy zaklatás tilos!
A véleménykülönbség jelzése normális dolog, a más véleményt vallók gyalázása, gúnyolása, fenyegetése vagy akár csak visszatérő piszkálása nem az. Verbális zaklatásnak, bullyingnak a mi oldalunkon senki sem lehet kitéve!

4.) Illegális tartalmat kommentelni is tilos!
Ide tartoznak például a jogvédett fotók és videók, a pedofil és erőszakra buzdító tartalmak, a tiltott önkényuralmi jelképek vagy a pornográfia. A jogvédett kategóriát kivéve ilyen tartalmakra mutató linkeket sem szabad posztolni!

5.) Ne reklámozzon, ne spameljen!

6.) Senkiről nem szabad megadni érzékeny személyi adatokat! Tilos jelszavakat, azonosítókat vagy e-mail címeket kiposztolni!

7.) Valós identitású kommentelők véleményét várjuk, de az oldalnak nem célja az esetlegesen anonim hozzászólók utáni nyomozás, az ő személyazonosságuk leleplezése!

8.) Ha valaki megtévesztő módon, önmagát másnak kiadva kommentel, kérjük jelezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

9.) A felhasználónévben se szerepeljen gyalázkodás, trágárság!

10.) Közlekedési balesetekről, áldozatairól különösen ne kommenteljenek képet vagy videót!

A felelősség kizárása

A moderálás során eltávolított tartalmakért, az eltávolításból eredő esetleges károkért, vagy az eltávolítás elmaradásáért a Fonyód Média semmilyen felelősséget nem vállal!

Az oldalon történő bármilyen hozzászólással a felhasználó a fenti alapelveket tudomásul veszi, és elfogadja. A moderálási alapelvek tetszőleges időpontban, előzetes bejelentés nélküli változtatásának jogát fenntartjuk, ezért célszerű ezekről tájékozódni. Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a szabályzat a hatályos törvényi szabályozással összhangban és más, hasonló médiumok facebook oldalának szabályzatát alapul véve került megalkotásra! Észrevétel, panasz esetén a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre írhatnak nekünk!

   pdf Letölthető pdf formátum itt érhető el (346 KB)