A- A A+
Belépés     


akad wide

Programjaink: Március 22. péntek 17 óra polgári est- Szalai Ádám , helyszín: Feng Shui Galéria; Március 22. péntek 18 óra Pajorné Tóth Magdolna kiállításmegnyitója , helyszín: Feng Shui Galéria; Március 23. szombat 14 óra Balatoni kincskereső játék / NABE , helyszín: Vigadó tér; Március 27. szerda 17 óra Kovács Emőke Balatoni értéktár könyv-bemutató , helyszín: Művelődési Központ; Március 30. szombat⋅9:30 óra Merre járt a nyuszi? Nyomkereső játék , helyszín: Fonyód utcái;

gyongyhaju lanyA5Ha május, akkor szerelem – Ha szerelem, akkor Fonyód.
2017. május 14-én (vasárnap) szerelmes legendák Fonyódon!

KEDVEZMÉNY:

Az Experidance előadás belépőjegyeinek felmutatásával május 14-én, vasárnap a Fonyódi Múzeum és a két  kilátó  látogatása  ingyenes lesz!

 

Gondoltunk azokra is, akik nem tudnak személyesen Fonyódon jegyet vásárolni. Nekik online és az Interticket jegyirodáiban is van lehetőségük belépőt váltani az előadásra!
Link:

 

16:00 Kripta villa - (Örök Szerelem Háza) megnyitóKripta villa
A Kripta villa legendája és a hely varázsa minden ide látogató szerelmes  pár  számára  elhozza  a  soha véget nem érő szerelmet, ha a nászágy fölött egy lány és egy fiú megfogja  egymás  kezét,  akkor  szerelmük örökké tart. 
A  villa  története,  mely  szerint Abrudbányay Ödön ugyanis annyira szerette az esküvő előtt betegségben  elhunyt  menyasszonyát, Magdust,   hogy   1941-ben,   már   családos  emberként,  emlékvillát  épített egykori  szerelmének.  Ödön  a  pazar  helyre  épített,  mediterrán  stílusú épületbe vörös homokkőből faragtatta  ki  nászágyukat,  rajta  Magdus és a saját maga fekvő másával.  A  villába  kerültek  volna  Magdus hamvai, ám a háború meghiúsította a tervet.
A  villában  megtekinthető  Magyarország tragikusan elhunyt szépségkirálynőjére emlékező kiállítás.  Hiszen  volt  egyszer  egy  kedves és szép fonyódi diáklány - Molnár  Csilla  Andrea, aki  1985  kora tavaszán,  alig  16  évesen  jelentkezett az 50 év kihagyás után először megrendezett  magyar  szépségversenyre.
1985. október 5-én Csilla, Magyarország szépségkirálynője lett. Ám ennek a tündérmesének indult történetnek 1986. július 10-én tragikus vége lett. 
Ezen  a  napon  ismét  róla  szól  a dal:
Homonyik  Sándor előadásában „Álmodj királylány...”
és  Patkó Béla Kiki előadásában – a „Szépek szépe balladája...”

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2017. május 14. napján 15:00 – 18:00 óra között a Fonyód, József utca, Liszt Ferenc utca és Badacsony utca közötti szakasza teljes szélességben le lesz zárva.

 

gyongyhaju lany Experidance - Gyöngyhajú Lány Balladája

Mindenkiben ott van a szunnyadó gyermek, így a tündérmeséket a felnőttek is szeretik, csak be kell őket csomagolni „felnőtt köntösbe”!

A budapesti RaM Colosseum színpadán nagy sikerrel került bemutatásra a „Gyöngyhajú lány balladája” című musical, mely egy fiatal lány felnőtté válásán, első nagy szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton part, a tó ősi mitikus legendáit. A színpadon 24 ExperiDance táncművész, a mikrofonoknál 5 kiváló musicalszínész, a mese erősítésére 21 szenzációs Omega-sláger! Egy történet, amit mindenki átélt, aki volt fiatal és szerelmes!

Az Omega együttes és az ExperiDance Production több mint fél év gondos tervezés, aprólékos egyeztetés és lázas alkotómunka után Szomor György, Koós Réka, Fésűs Nelly, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter, Simon Panna Bogi és Békefi Viktória főszereplésével állította színpadra új darabját, amelyben olyan világszínvonalú slágerek csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi Csibészek, az Ezüst Eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány...

 

 

 

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 asp gombocska

 

 

ohp gomb

 

 

energetika 

 

bartokutca

 

ginop

 

gomb fonyod a fejlodes utjan ovoda kulso energetikai felujitasa

gomb ginop

 Piac gomb

 

gomb fonyod a fejlodes utjan az ovoda es bolcsode bovitese es felujitasa

 

 gomb fonyod a fejlodes utjan interaktiv foglalkozasok a diakokert

csiszta banner

 

asp kep

kisfaludy2030banner

 kisfaludy2030banner 2021

 

banner

 

MAK banner baba 0915 300x250px OK

 

 MAK banner 0915 300x250px OK

 

 

3d_pano.png

webcam

images/fonyod_galeria.png