2017 nyarára, az V. Harcsafesztiválra egy nagy újdonsággal készültek a szervezők. Egy szakácsokból felálló, szakmai zsűri inkognitóban látogatta meg a nyár folyamán a
fonyódi vendéglátó egységeket, már amelyik harcsából készült ételt is felszolgál.
A Harcsa Éve 2017. Fonyódi étteremteszt célja az volt, hogy a Harcsafesztiválon díjazzák a legjobbakat, ezzel együtt népszerűsíteni a halas, a harcsás ételeket.
Két helyi étterem érdemelt ki elismerést. A kikötőben található Fapipa étterem különdíjat kapott, mégpedig a legötletesebb fonyódi harcsaételért. Ez a különlegesség a Fapipa magyaros Fish and chips nevű alkotása volt. A legjobb fonyódi harcsaétellel Makkos Péter és a Makkos vendéglő büszkélkedhet, ők kapták a fődíjat. Harcsapaprikás, kapros -túrós csuszával lett a legjobb harcsás költemény, amelyet a Hunyadi utcai vendéglőben lehet megkóstolni. A díjátadón Hidvégi József, Fonyód város polgármestere jutalmazta a legjobbakat. Rövid beszédében kijelentette, szeretnének ebből hagyományt teremteni és ezeket a díjakat a következő években is átadni.
A két díjazott étterem regisztrált partnere az önkormányzatnak, vagyis Fonyód Kártyát elfogadnak, ezért is érdemes megkóstolni ezeket a nagyszerű étkeket.
szerkesztőség