A- A A+
Belépés     


akad wide

Programjaink: Március 22. péntek 17 óra polgári est- Szalai Ádám , helyszín: Feng Shui Galéria; Március 22. péntek 18 óra Pajorné Tóth Magdolna kiállításmegnyitója , helyszín: Feng Shui Galéria; Március 23. szombat 14 óra Balatoni kincskereső játék / NABE , helyszín: Vigadó tér; Március 27. szerda 17 óra Kovács Emőke Balatoni értéktár könyv-bemutató , helyszín: Művelődési Központ; Március 30. szombat⋅9:30 óra Merre járt a nyuszi? Nyomkereső játék , helyszín: Fonyód utcái;

polgarmester beszed piacDecember 19-én kedden este a Fonyódi Piaccsarnok beruházással kapcsolatos pályázat TOP-1.1.3-15-SO1-2016-00011 azonosító számú, gazdaságfejlesztési tárgyú projekthez kapcsolódó, sajtónyilvános lakossági tájékoztatót tartottak a Fonyódi Kulturális Központban.

 

Az eseményen részt vett Bíró Norbert, a Somogy Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Móring József Attila, Somogy megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője, Hidvégi József, Fonyód város polgármestere, valamint Tóth Kata, Sztranyák Gergely és Nagy Ferenc tervezők.

Bíró Norbert a Megye szerepéről, a Területi és településfejlesztési Operatív Program jelentőségéről, eddigi eredményeiről beszélt, majd ismertette a konkrét piacfejlesztési koncepciót, melyre közel 300 millió forintos forrást nyert Fonyód a TOP keretében.

Móring József Attila a térség fejlesztésekért felelős országgyűlési képviselője a fonyódi piac regionális vonzerejéről, turisztikai szerepéről beszélt, hangsúlyozva a fejlesztés fontosságát.

Hidvégi József, Fonyód polgármestere bővebben kitért a városfejlesztési koncepcióra, amelynek keretében a már megvalósult, a folyamatban lévő és a tervezett fejlesztéseket is megismerhették a résztvevők. Ezen kívül szó volt a város pozitív megítéléséről, idei biztonságos gazdasági helyzetéről és a sikeres turisztikai szezonjáról is.

Sztranyák Gergely tervező látványtervekkel, képekkel illusztrálva mutatta be, hogyan alakul át a piaccsarnok és közvetlen környezete. Bemutatta a tervezett épületeket, azok városképbe való integrálásának lehetőségét és az árusítóhelyek praktikus, ugyanakkor rugalmas kialakításának elképzelését is vázolta. Hangsúlyozta, hogy a bemutatott terveken részben még dolgoznak, ezért némileg változhatnak mindaddig, amíg a kivitelező a bontást végzi.

A fórum során természetesen lehetőség nyílt kérdéseket feltenni, sőt javaslatokat is tettek a résztvevők, melyeket mind a tervezők, mind polgármester úr megköszönték és megfontolásra érdemesnek tartották. Elhangzott olyan gondolat is, amelynek figyelembevételével még módosulhatnak a tervek. Elsősorban az eddig is a piacon árusító kereskedők kérdeztek, főleg eddigi árusítóhelyeiket érintő változásokra, valamint a megújult környezetben, további árusításra vonatkozó feltételekre voltak kíváncsiak.

A fórum képei elérhetőek facebook oldalunkon:  >>GALÉRIA<<

szerkesztőség

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 asp gombocska

 

 

ohp gomb

 

 

energetika 

 

bartokutca

 

ginop

 

gomb fonyod a fejlodes utjan ovoda kulso energetikai felujitasa

gomb ginop

 Piac gomb

 

gomb fonyod a fejlodes utjan az ovoda es bolcsode bovitese es felujitasa

 

 gomb fonyod a fejlodes utjan interaktiv foglalkozasok a diakokert

csiszta banner

 

asp kep

kisfaludy2030banner

 kisfaludy2030banner 2021

 

banner

 

MAK banner baba 0915 300x250px OK

 

 MAK banner 0915 300x250px OK

 

 

3d_pano.png

webcam

images/fonyod_galeria.png