A- A A+
Belépés     


akad wide

Programjaink: Március 22. péntek 17 óra polgári est- Szalai Ádám , helyszín: Feng Shui Galéria; Március 22. péntek 18 óra Pajorné Tóth Magdolna kiállításmegnyitója , helyszín: Feng Shui Galéria; Március 23. szombat 14 óra Balatoni kincskereső játék / NABE , helyszín: Vigadó tér; Március 27. szerda 17 óra Kovács Emőke Balatoni értéktár könyv-bemutató , helyszín: Művelődési Központ; Március 30. szombat⋅9:30 óra Merre járt a nyuszi? Nyomkereső játék , helyszín: Fonyód utcái;

BalatonszentgyörgyEtikátlan és sportszerűtlen, hogy a beleegyezésük nélkül közölte közösségi oldalán dr. Steinmetz Ádám a négyszemközti beszélgetéseket – több somogyi polgármester is nehezményezi, hogy a Jobbik Magyarországért országgyűlési képviselő jelöltje a nagy nyilvánosság előtt is beszámolt a magánbeszélgetéseikről.
A balatonszentgyörgyi sajtótájékoztatón a helyi, a hetesi és az öreglaki polgármester elmondta: a találkozón a településeket érintő problémákról beszélgettek.

Farkas László Nándor, polgármester, Balatonszentgyörgy:
Itt látható ez a kiadvány, amiről szó van és rögtön a 4. oldalon láthatóak ezek a kiragadott szövegrészletek.

Januárban jelent meg dr. Steinmetz Ádám, a Jobbik Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltjének ingyenes közéleti lapja. Az egykori sportoló még ősszel kereste fel a polgármestereket a somogyi 3-as számú választókerületben, hogy személyesen is bemutatkozzon nekik.

Farkas László Nándor, polgármester, Balatonszentgyörgy
Hosszasan elcsevegtünk magánéleti kérdésekről, közéleti kérdésekről, magánéletről arról azonban nem került szó, hogy a beszélgetésünk tartalma az majd nyilvánosságra fog kerülni.

Néhány héttel a személyes találkozó után azonban dr. Steinmetz Ádám a közösségi oldalán számolt be a polgármesterekkel történt beszélgetésekről. Kiragadva egy-egy szövegrészletet azokból, így elferdítve a beszélgetések valós tartalmát. Ezt állítja és nehezményezi több somogyi polgármester is. Felháborodásuknak pedig egy sajtótájékoztatón adtak hangot.

Török Tiborné, polgármester, Hetes:
A látszatát is szeretném annak is elkerülni, hogy engem összemossanak mondjuk a Jobbikkal.

Etikátlan és sportszerűtlen, hogy a beleegyezésük nélkül közölte Steinmetz Ádám a négyszemközt elhangzottakat - mondja Török Tiborné Hetes polgármestere.

Török Tiborné, polgármester, Hetes:
Azért ez már több, mint amit az ember elfogad és annyit vártam volna tisztelet okán is, vagy a sportszerűség okán, hogy megkérdez hozzájárulok e ahhoz, hogy az én nyilatkozatomból vagy a magánbeszélgetésünkből bármit közöljenek.

A beszélgetésekben elsősorban a települések problémáiról esett szó. A munkaerő hiányról, a szükséges fejlesztésekről és az ott élőkről - ebben pedig semmi szégyellnivaló nincsen - tette hozzá Török Tiborné.

Maczucza Miklós, polgármester, Öreglak:
Én nem is kívánom, hogy a nevem szerepeljen ebben a kiadványban, mert én független polgármesterként dolgozok most már 2006 óta és nekem az jött vissza, hogy a 15 polgármester társammal együtt ebben a kiadványban úgy szerepelünk, mintha a Jobbikot támogatnánk.

A polgármesterek azt mondták a beszélgetéseken elsősorban a települések problémáiról esett szó. Szerettük volna dr. Steinmetz Ádámot is megkérdezni a történtekről, adásunkig azonban nem kaptunk választ megkeresésünkre. A sajtótájékoztatón megjelent az MSZP országgyűlési képviselő jelöltje Mészáros Géza is, aki kérdésünkre azt válaszolta: azért jött el az eseményre, mert meghívást kapott.

(Somogy TV, Híradó)

fotó:Tavi TV

 

A sajtótájékoztatót megelőzően Hidvégi József, Fonyód polgármestere a Facebook oldalán így reagált:27982839 2020179398227509 2073023439080398638 o 1

"Sportszerűen Uram!

Felháborítónak tartom, hogy egy személyes, bemutatkozó beszélgetés során, egy sportból a politikába átnyergelt Képviselő – jelölt az elhangzott beszélgetésből kiragadott gondolatokat a hozzájárulásom nélkül felhasználjon saját kampánycéljai kapcsán.
Azok a gondolatok, amelyeket kiemelt a szövegkörnyezetéből, egészen más jelentéstartalommal bírnak akkor, ha csak összeollóznak belőle mondatokat. Ráadásul tette ezt úgy, hogy csak a saját feljegyzéseire, emlékeire hagyatkozott. Ez nem sportszerű, holott egy olimpiai bajnok volt a beszélgetőtársam.
Éppen ezért más polgármesterekhez csatlakozva, velük teljes mértékben egyetértve írtam alá egy tiltakozó ívet, melynek tartalmát változatlan formában idézem: 

„Mi, alulírott somogyi polgármesterek kijelentjük, hogy semmiféle ellenzéki választási kiadványban történő megjelenéshez nem járultunk hozzá. A megjelent idézetek hosszabb beszélgetések kiragadott mondatai, amelyek hamisan azt a látszatot keltik, mintha az újságot kiadó ellenzéki jelöltet támogatnànk, ez azonban nem igaz. Az eljárást sportszerűtlennek és tisztességtelennek tartjuk.” 

Korrekten, sportszerűen Uram! 

Hidvégi József
Fonyód város polgármestere

A képen a jelölt magyarázkodik a IX. Fonyódi Kolbászfesztiválon..."

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 asp gombocska

 

 

ohp gomb

 

 

energetika 

 

bartokutca

 

ginop

 

gomb fonyod a fejlodes utjan ovoda kulso energetikai felujitasa

gomb ginop

 Piac gomb

 

gomb fonyod a fejlodes utjan az ovoda es bolcsode bovitese es felujitasa

 

 gomb fonyod a fejlodes utjan interaktiv foglalkozasok a diakokert

csiszta banner

 

asp kep

kisfaludy2030banner

 kisfaludy2030banner 2021

 

banner

 

MAK banner baba 0915 300x250px OK

 

 MAK banner 0915 300x250px OK

 

 

3d_pano.png

webcam

images/fonyod_galeria.png