Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

jelentos valtozasok augusztus 1 tol a boltokban 600x315 cropJó pár termék ára a beszerzési árnál is alacsonyabb lesz, lehet majd SZÉP-kártyával is fizetni, az árstopoknak viszont vége.

 

 

Augusztustól megszűnnek az élelmiszerárstopok, ami azt jelenti, hogy az eddig hatósági áron kínált termékeket ismét az üzletek árazhatják majd be. Így a kristálycukor, a búzafinomliszt (BL 55), a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, a 2,8 százalékos zsírtartalmú UHT tehéntej, a tyúktojás és az étkezési burgonya ára más lesz keddtől, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy drágábbak lesznek. Az olaj augusztustól érvényes ára például 500 forint körül alakulhat literenként, a lisztté 190 forint/kg körül, a sertéscombé 1500 forint/kg körül, de csökkenni fog a mostani árakhoz képest a tojás és a tej ára is az Agrárközgazdasági Intézet. Az árcsökkentés során a boltoknak legalább egy termék árát kell mérsékelni termékkategóriánként. Hogy mit akcióznak le, azt a kereskedő dönti el, a leárazás mértékét viszont a kormány határozza meg, ami a jelelegi 10-ről 15 százalékra emelkedik keddtől.

A kötelező akciózás kiterjed a baromfihúsra, a sertés- és marhahúsra, a halra és halkonzervekre, a húskészítményekre, a tejre, tejfölre és helyettesítő termékekre, a joghurtra egyéb savanyított készítményekre, egyéb tejtermékre, a sajtra, vajra, margarinra és készítményeire, egyéb zsiradékokra, a kenyérre, péksüteményekre, a száraztésztára, rizsre, egyéb cereáliáka, a lisztre, cukorra és tartósított lisztesárukra, a friss zöldségre, a friss gyümölcsre, a gyümölcs- és zöldséglevekre, a készételekre, fűszerekre, ételízesítőkre, a kávéra, teára, az ásványvizekre és üdítőitalokra terjed ki – emlékeztetett hétfői közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. A kormány arról is döntött, hogy megemelik a SZÉP-kártyára utalható keretösszeget és lehetővé teszik, hogy ebből a pénzből hideg élelmiszert is lehessen vásárolni augusztus elsejétől. A döntés értelmében 2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között a munkáltatók a jelenlegi rekreációs kereten felül – ami évi 450 000 forint – a Széchenyi Pihenő Kártyákra egyszeri, legfeljebb 200 000 ezer forintos összeget utalhatnak, ami béren kívüli juttatásnak minősül.

 

 

forrás: infostart.hu

kép: internet