Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

vonat 584324Május elsejétől teljes vármegyét vagy akár az egész országot be lehet utazni a MÁV-START, a Volánbusz járatainak igénybe vételével.

 

 

A teljes árú vármegyebérletet 9450 forintért lehet majd megvásárolni várhatóan április utolsó hetétől, az országbérlet ennek duplájába fog kerülni. A tanulók mindkettő esetében 90 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe, áll a MÁV közleményében. Május 1-jétől vármegyebérlet és országbérlet is elérhető lesz, az ezekkel utazók a MÁV-START, a VOLÁNBUSZ helyközi járatait korlátlanul használhatják majd a bérleten feltüntetett területen.

Az új típusú díjtermékek a közlekedési szolgáltatók legtöbb értékesítési csatornáján elérhetővé válnak: A bérleteket a máv-start pénztáraiban, automatáinál és a máv appon, a volánbusz pénztárainál, a buszok fedélzetén lehet majd megvásárolni.

A bérletvásárlások tervezhetősége érdekében várhatóan április utolsó hetében egyes értékesítési csatornákon elővételben is megvásárolhatók lesznek a vármegye- és az országbérletek. Az új 30 napos érvényességű vármegyebérlet a MÁV-START, a Volánbusz járatain egyaránt használható lesz. A teljes árú bérlet 9450 forintba kerül majd, a tanulóbérlet 90 százalékos kedvezménnyel váltható, 945 forintba fog kerülni.

Azok, akik utazásaik során rendszeresen átlépik a vármegyehatárt, 2 vármegyebérlet áráért az ország egész területére érvényes országbérletet vásárolhatnak. Ez minden olyan járatra érvényes, amelyet a MÁV-START, a Volánbusz üzemeltet helyközi forgalomban. A 30 napos teljes árú országbérlet 18900 forintba fog kerülni, a tanulóbérlet 1890 forintért lesz kapható. A vármegyebérlet és az országbérlet nem vehető igénybe helyjegyköteles vonatokon, 1. osztályon, továbbá a helyi közösségi közlekedési társaságok járatain sem.

A teljes árú bérlet árának 86 százalékát térítik meg a munkáltatók, így vármegyebérlet esetében  mintegy 1300, országbérlettel kicsivel több mint 2600 forint saját költségen tudnak utazni az utasok a helyközi szolgáltatókat választva. A kedvezményes árú bérletek okozta bevételkiesést a kormányzat megtéríti a közlekedési társaságok felé, amelyek a bevezetéstől a nyár során folyamatosan gyűjtik a tapasztalatokat és az utasaik visszajelzéseit. A járműkapacitásaikat a lehetőségekhez mérten a változó utazási szokásokhoz, igényekhez igazítják.

 

forrás és kép: portfolio.hu