Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

596473251f94480dacf71c5e8bfd031bHa hétvégén kánikula van, akkor sok a vendég a Balatonnál. A főszezon felén túl vagyunk, s eddig több mint hétszázezren érkeztek a magyar tengerhez. Az éttermek és szállásadók adatai szerint a turisták többsége magyar, kevés a külföldi vendég.

 

Míg a korábbi idényekben az ebédidő, idén a vacsoraidő a legforgalmasabb az egyik fonyódi étteremben. A vendégeik nagyon kedvelik a kézműves hamburgert, valamint a halételeket és a frissensülteket. 

Alaposan megnézik az ételek árát a hozzánk betérők, ez nemcsak az előszezonban volt így, hanem a főszezonban is jellemző

– mondta lapunknak Torma Zoltán, az egyik fonyódi étterem tulajdonosa. Hozzátette, a legtöbb vendég családosan érkezik hozzájuk, többségében magyarok, de nem ritka a német, osztrák, lengyel és cseh turista sem. A vendéglős elmondta, náluk főszezonban az egész család dolgozik. 

Már tavasszal jöttek hozzánk próbanapra fiatalok, szerencsére nincs nálunk munkaerőhiány

– mondta.

 Ráadásul gépiesítettük a konyhát, így jóval hatékonyabban tudunk dolgozni

– emelte ki Torma Zoltán. Azt tervezik, hogy augusztus 20-án nem zárnak be, hanem ősszel is nyitva lesznek legalább péntektől vasárnapig. 

Hétszázezer turista érkezett eddig 

A Balatonhoz a főszezonban eddig több mint 700 ezer vendég érkezett, nekik köszönhetően június elseje és július közepe között 2,4 millió éjszakát regisztráltak a szálláshelyek, elérve ezzel a 2019-es év forgalmának 98,6 százalékát – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. Kiemelték, jó főszezoni hajrát ígér a foglalások alakulása is, a nyár hátralévő részére további 1,3 millió éjszakát regisztráltak már a szálláshelyek.

 

forrás és kép: sonline.hu