Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

330344636 1130263757664831 2110162489472519614 nTöbb mint tízezren fordultak meg három nap alatt a fonyódi kolbászfesztiválon a hétvégén. Tömegeket vonzott a Balaton legnagyobb téli gasztronómiai rendezvénye, ahol az idén 22 csapat adott ízelítőt a tudásából.

 

 

 

Szombaton délelőtt tízkor még csak szállingóztak a látogatók, ám kora délutánra már lépni sem lehetett a Zákányi Kálmán Sportcsarnokban. Munkához láttak a csapatok, harsogott a zene, tetőfokára hágott a jókedv, miközben a fatányérokról bőven fogytak a kolbászos, szalámis falatkák, melyekkel a közönséget kínálták. 

Erdei Barnabás alpolgármester a színpadról köszöntötte az ország minden szegletéből érkező kompániákat, eljöttek a a kistarcsaiak, a tótkomlósiak, a mosónmagyaróváriak, a nagykanizsaiak, és nem utolsó sorban a békéscsabaiak, hogy a kolbászhúst befűszerezzék, jól legyúrják, majd bélbe töltsék a 13. fonyódi kolbászfesztiválon. Pénteken nagy sikere volt a jótékonysági kolbásztöltésnek, sokan adakoztak a fonyódi gyermekhuszár bandérium javára. Szállás hetek óta nincs Fonyódon, annyi volt az érdeklődő, jegyezte meg Posza Róbert szervező. Sok somogyi csapat is rajthoz állt, szorgoskodtak a somogyvári focisták és a balatonboglári kézilabdások is. 

– A kolbászhoz, a futballhoz meg a gyerekneveléshez mindenki ért, ezért mindenkinek a saját kolbásza a legjobb! – mondta Mucsi László nyugdíjas fonyódi kikötőmester, aki a Kormoránok Vitorlás Egyesület standján szelte a kolbászt. Csapata négy kiló szalámival és kolbásszal, másfél kiló sajttal és öt kiló pogácsával készült. 

– Az első kolbászfesztiválon is részt vettünk, és most úgy gondoltuk, hogy megint beleállunk, majd meglátjuk, mi sül ki belőle – mondta Tóth József mentőállomás vezető, aki a fonyódi mentősök csapatát vezényelte. A munkából fakadt a koncepciójuk, ezért a Kontstantin-kereszt hat ágát rakták ki kolbászból, mutatta Horváth Ádám mentő szakápoló, a Fonyódi Mentőalapítvány titkára.

– Összesen 367 km-et utaztunk, hogy a csabai és a gyulai kolbász hírnevét képviseljük – mondta Ribárszki István csapattag. 

– A jó kolbász titka az, hogy a fűszereket nem kell sajnálni belőle: fokhagyma, bors, só, köménymag, piros- és erőspaprika az összetevője. A fűszerarányt az érett, fiatal vagy zsíros húshoz külön kell megtervezni. 

A legnagyobb sikert a kerámiáit árusító Ambrus Attila aratta, a viszkis rabló percenként készített szelfit a vevőivel. Minden este zárásként sztár fellépők, illetve sztár Dj-k szórakoztatták a közönséget, aminek igen nagy sikere volt.

A Kolbászfesztiválról készült képeket megtekinthetik a Fonyód Média Facebook oldalán.

 

forrás: sonline.hu

kép: Fonyód Média