Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

Az idegenforgalmi szezont követően a Balaton parti nyaralótulajdonosok egyre ritkábban keresik fel ingatlanjaikat, a fagytalanítási munkálatok után hetekig, hónapokig nem ellenőrzik azok állapotát. Az elnéptelenedett nyaralóterületeken a betörők szinte zavartalanul dolgozhatnak.


A betörések, rongálások elkerülése érdekében fogadják meg a rendőrség tanácsait!


A családi és hétvégi házak között vagyonvédelmi szempontból az a különbség, hogy amíg az előbbi állandóan lakott, addig az utóbbi csak időszakosan. A vagyonvédelmet ennek megfelelően kell megszervezni. A kétfajta épület védelmi jellegében sok közös elem található.


A nyílászárókon alkalmazzon megfelelő minőségű mechanikai berendezéseket! Zárak, redőnyök, betörésvédelmi fóliák, rácsok felszerelésével, jó eséllyel megakadályozható a behatolás! A pincéről, padlásfeljáróról, melléképületekről, sőt a villanyóra szekrényről se feledkezzen el!

Tartsa rendben ingatlanát! Az udvaron ne hagyjon szerszámokat, a sűrű bokrokat és az épülethez közeli fákat ritkítsa meg, vágja vissza, hogy a betörőnek ne nyújtson fedezéket, és ne alkalmazhassa mászó eszköznek. Létráját is tartsa zárható helyen!

Értékesebb és könnyen mozgatható műszaki és egyéb használati tárgyaikat ne hagyja ott a hosszabb időre felügyelet nélkül álló ingatlanban! Az ott maradókról készítsen értékleltárt, jegyezze fel azonosítóikat, esetleg fotózza le!

Biztonságosabbá teheti ingatlanát, ha a mechanikai védelem kialakításán túl elektronikai védelmi eszközöket is alkalmaz. Szereltessen fel riasztóberendezést! Tovább fokozhatja a biztonságot, amennyiben diszpécser-, ill. „vonulószolgálattal” rendelkező vagyonvédelmi cégre bízza ingatlanja védelmét.

A kockázat minimálisra történő csökkentése érdekében kössön biztosítást!


A Rendőrség elérhetőségei:


Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Kaposvár, Szent I.u.14/c.

Telefon: 82/502-700