Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

A Mátyás Király Gimnázium a hagyományostól eltérő módon mutatkozott be a továbbtanulás előtt álló diákok számára. Az újszerű nyílt napon szabad óralátogatásra volt lehetőség, ahová nem csak a gyerekeket, hanem szüleiket is várták.

Nem csak a hétköznapi iskolai életet igyekeztek bemutatni a szervezők, hanem azokat a tanulók számára kiemelkedően fontos programokat is, melyek összefüggenek tanulmányaikkal, még sem csak arról szólnak.

A tájékoztató során Bántó Zsuzsanna bemutatta a választható szakokat. Az általános szakot, ahol meghatározó a matematika hatékony oktatása, a humán szakot, melyet elsősorban a jogi, a tanári, tanítói, vagy óvoda pedagógusi pályára készülőknek ajánlanak, a magas színvonalú német nyelvi oktatást, melyhez második nyelvként angolt, vagy akár spanyolt is választhatnak, illetve a reál osztályokat emelt matematika mellett emelt angol nyelv oktatásával, vagy emelt fizika, kémia és biológia tantárgyakkal az új laboratórium technikai hátterével ajánlják.

A rendezvény főszereplői a tanári kar tagjai mellett a már intézmény falai között tanuló diákok voltak.

A nyílt napok sikerének fokmérője mindig a beadott jelentkezési lapok száma az adott intézménybe. A Gimnázium hasonló formában még két alkalommal tárja ki kapuit az általános iskolák végzősei és szüleik előtt, november hatodikán és huszonhetedikén, egyaránt pénteken.