Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

kormanyablak.jpg

A fonyódi Balaton Kollégium épületében,a Kollégium egy részében alakították ki a pénteken átadott, új kormányablakot. A fonyódi járás illetékességi területén közel 34.000 ügyfelet tudnak majd itt kiszolgálni, modern, a XXI. századnak megfelelő körülmények között.

Az átadón ünnepélyes keretek között a nemzeti színű szalagot Dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja, Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője, Hidvégi József, Fonyód város polgármestere, Vetési Bernadett a Somogy Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Dr. Nagy Szabina, a Fonyódi Járási Hivatal hivatalvezetője vágták át.

Több mint egy évvel ezelőtt kezdődött el az a beruházás 226 millió forintos Európai Uniós pályázati forrás bevonásával, melynek keretében a kilencedik kormányablakot adták át a megyében. A fonyódi épület korszerűsítésére és átalakítására 51 millió forintot tudtak fordítani a pályázatból. Ehhez a kormányablakhoz a járás területének 21 településéről közel 34.000 lakos tartozik.

 

Egy kormányablak jóval több, mint egy hagyományos okmányiroda. Egyszerűbben, gyorsabban, hatékonyabban, a megszokott ügymenettől eltérően, átlagosan 5-15 perc alatt lehet többféle ügyet intézni egy helyen. A fonyódi járás közigazgatási területén a kormányablak mellett még három okmányiroda van.

Az újabb fejlesztés nem csak a járás vonzáskörzetében jelentős, hanem Fonyód városának és lakosainak is egy fontos lépés volt. A további tervek között szerepel, hogy a későbbiekben a járási hivatal egy épületbe kerüljön, ezzel könnyebben megközelíthető legyen a városközpontban.

A járási hivatal egy épületbe költöztetéséig még három külön ügyfélszolgálaton lehet különböző ügyeket intézni. Jelenleg az Ady Endre utca 1. szám alatt a személyes, hivatalos ügyeket a kormányablakban lehet elintézni, Ady Endre utca 39. szám alatt továbbra is lesz ügyfélfogadás, szabálysértési ügyintézés, hatósági ügyintézés, gyámügyi ügyek intézése, valamint a Fő utca 19. szám alatt, a járási hivatalban szociális ügyekkel várják az ügyfeleket.

A fonyódi Kormányablakban, az Ady Endre u. 1. szám alatt hét ügyintéző öt munkaállomáson áll az ügyfelek rendelkezésére hosszított nyitva tartással. Az ügyfélfogadási időt a helyi igényekhez igazították, így hétfőn 7 órától 17 óráig, kedden, szerdán és pénteken 8 órától 16 óra 30 percig, csütörtökön pedig 8 órától 18 óráig intézhetik ügyeiket az ügyfelek.