A- A A+
Belépés     


akad wide

Név: rendelo fonyodEgészségügyi Ellátást Szervező és Működtető Nonprofit Kft. - Fonyód Kiemelkedően Közhasznú szervezet
Cím: H-8640 Fonyód, Szent István u. 27.

Telefon: 85/560-970, 560-980
Fax: 85/560-976
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.
Engedély szám: 157-4/2005
Adószám: 18767311-2-14 

Megelőző- és szűrő programok 
A megelőzés jelentősége: 
Megelőző- és szűrő programok, valamint korszerű diagnosztikai lehetőségek a fonyódi Egészségügyi Kht. ellátási körzetéhez tartozók számára. 
Az Egészségügyi Kht.-Fonyód Európai Uniós forrásból (HEFOP 4.3.2) nyert pályázati pénzből diagnosztikai és szűrő központot alakít ki a rendelő épületében.
A program keretében felvilágosító előadássorozatot is szerveznek a Kht. ellátási körzetéhez tartozó településeken, ahol felhívják a fiatalok figyelmét a szenvedélybetegségek veszélyeire, és ismertetik a szűrőprogramok fontosságát a különféle betegségek megelőzésében, illetve gyógyításuk megkönnyítésében. 

A felvilágosító előadásokon a dohányzás, az alkohol és a drogok veszélyeiről, valamint a daganatos betegségek, a keringési rendellenességek és az AIDS megelőzéséről, kezelési lehetőségeiről szerezhetnek ismereteket a diákok. 

Dohányzás, alkohol, drogok, AIDS 
A dohányzás, az alkohol és a drogok elleni küzdelem egyik legfontosabb eleme a megelőzés, melyben a felvilágosító programok nyújtanak hatékony segítséget. Itt a fiatalok világos képet kapnak az élvezeti szerek káros hatásairól még mielőtt szenvedélybeteggé válnának. 
A drogok esetében a szülőknek is ismerniük kell azokat az intő pszichés és fizikai jeleket, melyek drogfogyasztásra utalhatnak, és tudniuk kell, hogy mi a teendő ezek észlelése esetén. Kérdéseikkel elsősorban az egészségügyben dolgozókhoz fordulhatnak, akik készségesen ellátják őket a szükséges tudnivalókkal. 
A program szervezői az aktív dohányosokra is gondoltak. Ők szűrővizsgálatokon vehetnek részt a Kht. épületében, ahol megismerhetik tüdejük és ereik aktuális állapotát, valamint a szakorvosoktól segítséget kaphatnak a dohányzásról való leszokáshoz is. 
Az AIDS terjedésének megállításában szintén kiemelt szerepe van a megelőzésnek, mely elsősorban szűrővizsgálatokkal és a felvilágosítással érhető el. 

Szűrővizsgálatok 
A betegsége, így a rák és a keringési rendellenességek többsége nem akkor kezdõdik, amikor a tünetek vagy panaszok jelentkeznek, és miattuk a beteg orvoshoz fordul, hanem hosszú-hosszú idõvel korábban, mikor a gyógyulás esélye még sokkal nagyobb lenne. Éppen ezért van életmentő szerepe a rendszeres szűrővizsgálatoknak, melyek segítségével már jóval a tünetek jelentkezése előtt felismerhetők a burjánzásnak indult sejtek. 
Ehhez Magyarországon szemléletváltásra lenne szükség, hiszen az emberek többsége nem megy el a szűrésekre, pedig nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az idejében felismert rák az esetek legnagyobb részében gyógyítható, a keringési rendszer súlyosabb megbetegedései pedig megelőzhetőek. Azonban idejében csakis szűrővizsgálatokkal lehet felismerni a kóros elváltozásokat. Éppen ezért jó, ha mindenki tudja, hogy a mai korszerű vizsgálatok döntő többsége fájdalommentes és gyorsan elvégezhető, így ez senkit ne tartson vissza a rendszeres ellenőrzéstől. Ráadásul az egészségügyi dolgozók a helyes életmód kialakításában is segítséget nyújtanak. 
A fentiek tükrében belátható, hogy a szűrővizsgálatok olykor akár életmentőek is lehetnek. Éppen ezért mindenki szánjon némi időt és energiát egészsége megőrzésére, védelmére, és vegye igénybe az Egészségügyi Kht. korszerű diagnosztikai berendezéseit, valamint kérjen hatékony életmód-tanácsokat a szűréseket végző egészségügyi dolgozóktól. 

 

Európai szintű figyelmeztetés az antidepresszánsok erőszakot okozó hatásáról:
Nagyon magas a pszichiátriai kényszerbeszállítások száma Magyarországon! 
Fonyód Város Önkormányzata elhatározta, hogy 1998. január 01-től az egészségügyi alap- és járóbeteg- ellátást az önkormányzat 100 %-os tulajdonában maradó közhasznú társaság alapításával oldja meg. A tulajdon szerzésével egyidőben feltétlenül indokolt volt az üzemvitelt korszerűsíteni, formai és tartalmi szempontból a működtetési struktúrát megújítani. 
A létrejött kiemelkedően közhasznú társaságban egymással párhuzamos módon történik az önkormányzat által önként vállalt illetőleg kötelezően előírt feladat- és hatáskörökből adódó egészségügyi (pl. családorvosi, védőnői, járóbeteg szakellátó) feladatok ellátása és a vállalkozásszerű egészségügyi tevékenység (pl: foglalkozás-egészségügyi, sportorvosi) végzése is. 
Az Egészségügyi Kht - Fonyód törekvése kezdettől arra irányul, hogy lefedje a járóbetegellátás egészét a fogantatástól a hospiceig. Mindez elősegíti a teljességre, valamint a befejezett (definitív) gyógyításra törekvő és széleskörű ellátást, valamint a gazdálkodás forrásainak bővítését, ami a tulajdonos önkormányzat és ezen keresztül az adó- és járulékfizető állampolgárok számára a legnagyobb hatékonyságot biztosítja. 
2005. év végére önerőből befejeződött az épület beázó nyugati lapostetejének új tetővel való ellátása és a tetőtér beépítése. 2006. tavaszán megépült a központi ügyelet. Az épület keleti szárnyának plusz egy emelet és a tető- és tetőtér építése valamint a lift beépítés szerepel a további tervekben. 
Érzékelhető a betegforgalom folyamatos és jelentős emelkedése. Bázisévnek tekintve az 1977-es évet az orvos - beteg találkozások száma 47 ezerről 95 ezerre emelkedett. Az ehhez kapcsolódó teljesítménypontok száma 26 millióról 124 millióra nőtt. 

Az 1997 évi heti 157 szakorvosi óraszám 2001-re heti 255-re, 2005-ben 259-re emelkedett. Ezt részben a meglévő szakrendelési óraszámok bővítésével és új szakrendelések beindításával értük el. 2006. májustól felnőtt pszichiátriai szakrendelésre nyertünk kapacitásbővítést. 
Az Egészségügyi Kht - Fonyód működési engedélye 13 települési önkormányzat területét fedi le, de a betegforgalmi adatainkból és a környező 28 települési önkormányzat elvi- és egyéb támogatásaiból kitűnik, hogy a lakosság munkánkat és törekvéseinket elismeri és kitüntet bizalmával. Az ellátott terület állandó lakosságszáma mintegy 30 ezer fő. A nyári hónapokban területünkön naponta közel 50 ezer üdülővendég tartózkodik.

 

Egészségügyi Nonprofit Kft-Fonyód 2015-évi Beszámoló és Közhasznúsági melléklet

Egészségügyi Nonprofit Kft - Beszámolók 2016. - Kiegészítő melléklet

Egészségügyi Nonprofit Kft - Beszámolók 2016. - Könyvvizsgálói jelentés

Egészségügyi Nonprofit Kft - Beszámolók 2016. - Mérleg, Eredménykimutatás

Egészségügyi Nonprofit Kft - Beszámolók 2016. - Mérleg, Eredménykimutatás II.

 

 

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

 Piac gomb

 

asp kep

 

3d_pano.png

webcam

images/fonyod_galeria.png