A- A A+
Belépés     


akad wide

Programjaink: Március 22. péntek 17 óra polgári est- Szalai Ádám , helyszín: Feng Shui Galéria; Március 22. péntek 18 óra Pajorné Tóth Magdolna kiállításmegnyitója , helyszín: Feng Shui Galéria; Március 23. szombat 14 óra Balatoni kincskereső játék / NABE , helyszín: Vigadó tér; Március 27. szerda 17 óra Kovács Emőke Balatoni értéktár könyv-bemutató , helyszín: Művelődési Központ; Március 30. szombat⋅9:30 óra Merre járt a nyuszi? Nyomkereső játék , helyszín: Fonyód utcái;

fonyod2017. december 9-én véget ért a teljes kizárásos vágányzár a Dél-Balatoni vasútvonalon. 
 
 
 
 
 
 
A beruházás befejezéséig várhatóan már nem lesz szükség a nappali, teljes vonalat érintő kizárásra a Szántód-Kőröshegy–Balatonszentgyörgy, illetve Fonyód–Kaposvár közötti vasútvonali szakasz fejlesztésének befejező munkálatai során. 
A kivitelező az ütemtervnek megfelelően halad a munkálatokkal, aminek köszönhetően 2017. december 9-én, mind a fővonalon és a mellékvonalon feloldják a vágányzárat, és a téli menetrendnek megfelelően elindul a vonatközlekedés. A téli forgalomba helyezéshez a felsővezetéket is feszültség alá helyezik már ma a teljes szakaszon. Jövőre már csak kisebb forgalomkorlátozások várhatóak, a beruházás befejező munkálatait igyekeznek a legkisebb zavartatás és a forgalom fenntartása mellett elvégezni, tervezetten már csak eseti jelleggel, elsősorban éjszaka, szüneteltetik a vonatforgalmat. A mindenkori menetrendet illetően a MÁV-csoport honlapján nyerhető bővebb felvilágosítás.
A forgalomnak visszaadott infrastruktúra a kivitelezéssel érintett szakaszon még nem teljes készültségű, de valamennyi létesítmény az utasforgalom feltételeinek megfelelő, biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban áll majd a közlekedők rendelkezésére.
A 2017. őszi vágányzári időszakban elkészült Balatonfenyves és Balatonszentgyörgy között a teljeskörűen átépített vasúti pálya. Utolsóként Balatonfenyves alsó, Balatonmáriafürdő alsó és Balatonberény megállóhelyek peronjai is újjáépültek: 55 cm magas peronok, térkő burkolatú, esőbeállókkal ellátott létesítmények fogadják az utazókat. 

Az őszi időszakban újabb közúti és gyalogos átkelővel is elkészültek a Fonyód–Balatonszentgyörgy szakaszon. A munkálatok befejezéséig, már csak az alábbi átjárók, várhatóan január közepéig tartó lezárására lehet számítani:

  • Balatonszemes, Bánk bán utca új út- és gyalogosátjáró
  • Fonyód, Strandfürdő gyalogos átjáró
  • Fonyód, Strandfürdő – Tungsram gyalogos átjáró
  • Fonyód, Bélatelep Napsugár Camping (Zichy csatorna) gyalogos átjáró
  • Balatonfenyves, Pozsony u. gyalogos átjáró
  • Balatonfenyves állomás, gyalogos felüljáró
  • Balatonfenyves, Rigó u. gyalogos átjáró
  • Balatonfenyves, Fogoly u. gyalogos átjáró
  • Balatonfenyves, Fácán u. gyalogos átjáró
  • Balatonfenyves, Tenkes utca gyalogos átjáró
  • Balatonmáriafürdő, Sikló utca gyalogos átjáró
  • Balatonmáriafürdő, Faluház u. gyalogos átjáró
  • Máriahullámtelep (volt Balatonmáriafürdő alsó) megállóhely peron, Kócsag köz gyalogos átjáró
  • Balatonmáriafürdő, Hóvirág utca gyalogos átjáró
  • Balatonmáriafürdő, Őrház utca gyalogos átjáró
  • Balatonmáriafürdő, Bernáth sétány/ Balaton u. gyalogos átjáró
  • Balatonberény, Napfény utca – Nefelejcs utca gyalogos átjáró
  • Balatonberény, Rozmaring utca gyalogos átjáró
  • Balatonberény, Rózsa utca gyalogos átjáró
  • Balatonberény, Ibolya utca – futballpálya gyalogos átjáró
  • Balatonberény, Bartók Béla u. – Vitorlás sétány gyalogos átjáró
  • Balatonberény, Standfürdő gyalogos átjáró

Eddig összesen mintegy 80 gyalogos és 25 közúti átjáró épült át, a beruházás későbbi fázisában további 13 gyalogos- és 1 útátjárót építenek át. A könnyebb tájékozódás érdekében a használatban lévő, és későbbiekben elkészülő átkelőket térkép jelöli, ahol bármelyik területre ráközelítve megtalálhatóak a környéken lévő átkelőhelyek.

A Kaposvár–Fonyód vasútvonalon befejezik a vágány felújítását, a menetidő 14-20 perccel javulhat vonattípustól függően, a hézag nélküli kialakítás javítja az utaskomfortot. A jövő nyári menetrendváltásra befejeződik a peronok végleges burkolása és 4 helyszínen: Kapostüskeváron, Somogyváron, Osztopánban és Lengyeltótiban a P+R és B+R parkolókat is kiépítik, valamint a menetidő további 3-6 perces javulása várható.

A dél-balatoni vasútvonal fejlesztésének eredményeként az utazók gyorsabban juthatnak el a Balatonhoz. A menetidő a főváros és Keszthely között további 10 perccel csökken, Kaposvárról Fonyódra pedig a mostani 75-80 perc helyett 55 perc lesz. Az új magasperonoknak köszönhetően kényelmesebbé, az átépülő közúti és gyalogos átkelők megépülését követően biztonságosabbá válik a közlekedés.

A kivitelezést a Déli-part 2016 Konzorcium (R-Kord Építőipari Kft., V-Híd Zrt., Swietelsky Vasúttechnika Kft.) végzi. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrás bevonásával valósul meg.

Forrás: https://nif.hu/2017/12/hetvegen-veget-er-a-teljes-kizarasos-vaganyzar-a-del-balatoni-vasutvonalon/

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 asp gombocska

 

 

ohp gomb

 

 

energetika 

 

bartokutca

 

ginop

 

gomb fonyod a fejlodes utjan ovoda kulso energetikai felujitasa

gomb ginop

 Piac gomb

 

gomb fonyod a fejlodes utjan az ovoda es bolcsode bovitese es felujitasa

 

 gomb fonyod a fejlodes utjan interaktiv foglalkozasok a diakokert

csiszta banner

 

asp kep

kisfaludy2030banner

 kisfaludy2030banner 2021

 

banner

 

MAK banner baba 0915 300x250px OK

 

 MAK banner 0915 300x250px OK

 

 

3d_pano.png

webcam

images/fonyod_galeria.png