Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 2-5. csütörtöktől vasárnapig XVIII. NN ULTRABALATON egyéni és csapat futóverseny , helyszín: fonyód utcái; Május 3. péntek 08.30 óra Ballagás , helyszín: Bacsák György Szakiskola; Május 3. péntek 10 óra Ballagás , helyszín: Mátyás Király Gimnázium; Május 3. péntek 12:00-17:00 óra Véradás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 10:00-12:00 óra Anyáknapi kézművés foglalkozás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Testvérvárosi park; Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

 MG 3560 MediumÁgyúdörgéssel és fegyverropogással csalogatták az érdeklődőket a hétvégén Fonyódon, ahol első alkalommal szervezték meg a Dicsőséges Magyarország – Történelmi, kulturális családi napot.

 

 

 

A látványos programokkal színesített eseménynek a Kossuth erdő adott helyet. Huszár-, első és második világháborús ruhákat, fegyvereket és különféle harcászati eszközöket is megcsodálhattak azok, akik ellátogattak a fonyódi eseményre. Druskóczi István és Czernek István a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Zala megyei Területi Szervezetének katonái leginkább első és második világháborús fegyvereket és ruhákat mutattak be az érdeklődőknek. Druskóczi István elmondta, a két világháború a legpusztítóbb háború volt, ahol nagyon sok magyar honfitársunk esett el, nekik állítanak emléket azzal, hogy bemutatják a használati tárgyaikat. 

 MG 3613 2 Small

 Szigorúan olyan eszközöket hoztunk, amit csak magyar katona viselt és használt

-hangsúlyozta Druskóczi István. A hatástalanított fegyvereket és a különféle eszközöket, a jelzőpisztolyt, patrontáskát, derékszíjat és borjút (katonai hátizsák) kézbe is vehették és fel is próbálhatták az érdeklődők. A gyerekeknek ezt nem kellett kétszer mondani, szinte minden tárgyhoz hozzányúltak és alaposán megvizsgálták azokat.  A történelmi napon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején viselt huszárruhákat és fegyvereket is bemutatták, és az 1956-osok, a végvári vitézek, valamint a kurucok korában használt eszközöket is megismerhették a résztvevők.

 MG 3640 Medium

A legkisebbeket interaktív játszóházzal várták. A napot történelmi bábszínház, airsoft lövészet, iskolás gyermekrajz, valamint plakátkiállítás színesítette, és a szervezők több történelmi előadással is készültek. Posza Róbert, a Fonyódi Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, a Bethlen Gábor alapból három millió forintot nyertek arra, hogy megszervezzék a Dicsőséges Magyarország elnevezésű történelmi napot. Hozzátette: fontos, hogy az elmúlt évszázadok jelentős történelmi eseményeire felhívják a figyelmet, a fiatalok pedig megismerjék a magyar katonák, huszárok életét.

 

forrás: sonline.hu

kép: Fonyód Média