Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

GALLYTisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az E.ON Dél – dunántúli Zrt. megbízásából a Vilkor Kft. Fonyód város villamos hálózatainak biztonsági övezetébe nőtt növényzet gallyazási munkáit megkezdi.

 

A munka tervezett kezdési időpontja: 2023. február 20.

Befejezés időpontja: 2023. március 31.

A munkálatok során a Vilkor Kft. munkatársai elsősorban a vezetékek biztonsági övezetének kialakítását veszik figyelembe, a kertészeti, esztétikai szempontokat mérsékelten tudják szem előtt tartani.

Mivel törvény szerint a tulajdonosok feladata a biztonsági övezet gallyazása, ezért a Vilkor Kft. által levágott gallyakból keletkezett hulladék az ingatlan tulajdonos tulajdonát képezi, melynek a közterületről való elszállítása, annak elhelyezése a tulajdonos kötelezettsége. A munkálatok során természetesen a levágott gallyakat úgy helyezik el a cég munkatársai, hogy azok a gyalogos forgalmat ne akadályozzák.

Az ingatlantulajdonosok ezt megelőzően elvégezhetik az ingatlanukat érintő vezetékek biztonsági övezetének tisztántartását, azaz az akár élő, akár elszáradt, gondozott vagy gondozatlan fák, bokrok, növényzet eltávolítását, a fák gallyazását.

A növényzeten történő beavatkozásra az élet- és vagyonbiztonság, veszélyes helyzetek elkerülése és az áramszünetek megelőzése érdekében van szükség.

A növényzetre vonatkozó korlátozások a biztonsági övezetben:
fa vagy más növény akkor telepíthető, ha véglegesen kifejlett állapotában

-1000 V felett, 35000 V névleges feszültségszintig 5 méternél,

-1000 V-nál nem nagyobb névleges feszültségszintnél 2 méternél
jobban, annak legkedvezőtlenebb helyzetében sem közelíti meg az áramvezetőt.

A biztonsági övezetben a növényzetre vonatkozó tilalom szerint, tilos

-olyan növényzet telepítése és tűrése, amelynek magassága kifejlett állapotában meghaladja a 4 métert,

-olyan növényzet telepítése és tűrése, amely a nyomvonal és az oszlopok járművel való megközelítését akadályozza.

A biztonsági övezetben lévő növényzetet a tulajdonosnak kell rendszeresen megfelelően gondoznia, hogy az ne közelítse meg a veszélyzóna határát.
A Vilkor Kft. kéri, hogy az Ingatlantulajdonosok szíveskedjenek ezt a feladatot elvégezni! A kül-, és belterületi ingatlanokon egyaránt mérjék fel, hogy hol nem felel meg a növényzet mérete, magassága a jogszabályi előírásoknak és tegyék meg a szükséges intézkedéseket!

A szükséges munkák elvégzése előtt azt egyeztessék az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. területileg illetékes szervezeti egységével!

Az élet,- baleset- és vagyonbiztonság érdekében kiemelten fontos a feszültségmentesítés elvégzése és a szakfelügyelet, melyet az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. elvégez és térítésmentesen biztosít.

A szükséges feszültségmentesítés elmaradása miatt bekövetkezett balesetekért, károkért felelősséget az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. és a Vilkor Kft. sem vállal.

A tisztántartási munkák elvégzése után az elvárt távolság az alábbi:
- 1000 V felett, 35000 V névleges feszültségszintig 5 méter a vezeték mentén oldalt, alul
- 1000 V-nál nem nagyobb névleges feszültségszintnél 2 méter a vezeték mentén oldalt, alul a fenti távolságok függőleges síkja és a vezeték felett növényzet nem maradhat.

 Amennyiben az ingatlantulajdonos ezen értesítés megjelenésétől számított 15 napon belül nem jelenti be az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. illetékes régióközpontjánál, hogy a biztonsági övezet tisztántartását elvégzi, vagy a bejelentést is elmulasztja és a tisztántartási munkát sem végzi el, úgy az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt.-vel szerződött vállalkozó - azaz a VILKOR Kft. jogosult és köteles a munkát a jogszabályok és a szabvány előírásai, valamint a vonatkozó rendeletben foglalt távolságok betartásával elvégezni.

 

Az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. régió-központjának címe, elérhetősége:

Nagykanizsa Régió Központ

8800 Nagykanizsa, Király u. 1.

Telefon: 06-93/503-500

Fax: 06-93/503-533

 

Vállalkozó megnevezése:

VILKOR Kft.

Címe: 8840 Csurgó, József A. u. 2/A.

Elérhetősége: 06-82/571-190

Fax: 06-82/471-410

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

forrás: Vilkor Kft.