Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

Hamarosan elkészül a buszpályaudvar felújítása a vasúti pályaudvarnál, mely során egy park is kialakításra kerül.

A projekt kapcsán teljesen megújul a buszpályaudvar térburkolata, közel 260 négyzetméter zöldfelület kerül kialakításra, fák, cserjék, virágok kerülnek elültetésre, közel 200 folyóméter gabion kőkosár, valamint padok várják a pihenni vágyókat. A napokban kialakításra került a térburkolat és az öntöző rendszer. A parknál található országzászló is új burkolatot kap. A megvalósítás az ütemterv szerint halad és márciusban elkészül.

„A buszpályaudvar területén egy parkosítás zajlik. Egy magaságyásos, rendkívül hangulatos park alakul ki a szemünk előtt. Nagyon fontos, hogy még a tavasszal el is fognak készülni a munkálatokkal. A beruházás keretében a buszpályaudvar útvonalának burkolata is teljesen megújul. Az ideiglenesen az Ady Endre utca két oldalára kijelölt buszmegállókra is csak addig van szükség, ameddig a pályaudvart visszakapja az utazó közönség. Egy városközpontban nagy szó, hogy 250-260 négyzetméternyi zöldfelület lesz, körülbelül 160 négyzetméternyi műgyantás, kavicsburkolat, amit már a Szaplonczay sétányon is megtapasztalhattak, valamint körülbelül 200 folyóméternyi gabion fal. Természetesen padokat is terveztünk, ahol majd pihenni tudnak a fonyódiak és az ide látogatók. Fákat is ültettünk már és cserjésítés is a terveink között szerepel. Ehhez kapcsolódóan egy öntözőrendszert is kialakítottunk. A cserjésítés, világosítás lesz az utolsó ütem, amelyet követően át fogjuk tudni adni ezt az új parkot és a megújult, térkővel kiépített buszpályaudvart is. A nyári szezonban a helyiek és az ide látogató turisták egy szép parkkal és egy megújult buszpályaudvarral fognak találkozni, amely méltó lesz településünkhöz, a városközpontunkhoz.”

– fogalmazott Erdei Barnabás, Fonyód alpolgármestere.

buszpalyaudvar