Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

Képernyőkép 2023 05 12 094031Számtalan finomsággal neveztek már az elmúlt 9 év során a balatoni fagyizók, de mindig csak egyetlen hűs finomság nyeri el a kitüntető Balaton Fagyija címet. Idén is várják a jelentkezőket.

 

 

A Balatoni Turizmus Szövetség a 2023. évben újra meghirdeti a Balaton Fagyija pályázatot. Az apró ötletből kiinduló Balaton Fagyija verseny az elmúlt években kiemelt médiafigyelmet kapott, a 2014. évi első verseny óta a nyertes fagylaltozók igazi turista zarándokhellyé váltak. – Az immáron 10. alkalommal megrendezésre kerülő verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. A versenyre cukrászdák, kézműves fagylaltozók nevezhetnek és vállalkozásonként maximum 2 fagylalttal indulhatnak. Lágyfagylalttal a versenyre nevezni nem lehet. A nyertes fagylalt lesz a 2023. év Balaton Fagyija – tájékoztatta a likeBalaton.hu-t a Balatoni Turizmus Szövetség.

Újdonság, hogy a tervek szerint a gyenesdiási Bringatanya Fagyizó, Somogyi Fagylaltműhely ad majd helyet a zsűrizésnek. Korábban a zsűri járta körbe a cukrászatokat, és a helyszínen kóstolt. Most a Bringatanyára kell a pályázóknak elvinni a fagylaltkeveréket, vagyis a versenyre szánt 6 liternyi alaplevet, amit a helyszínen kevernek össze, fagyasztják, variegálják és díszítik a résztvevők a gyártásvezető felügyelete mellett. A pályamű elkészítésére fagylaltonként 35 perc áll majd rendelkezésre, előre beosztott fagyasztási sorrend alapján. A pontos részletekről a szervezők adnak tájékoztatást.

A jeges édességeket a zsűri tagjai többféle szempont alapján pontozzák. Például az esztétikai megjelenés, az ízek harmóniája, a fagyi állaga, valamint a kreativitás alapján. Utóbbiba a még nem túlságosan ismert ízt, vagy az alapanyagok új, innovatív kombinációját értékelik a bíráló bizottság tagjai. Prioritást élvez a Balatonra jellemző alapanyagok felhasználása, pl. a régió borai, tejtermékei, idénygyümölcsök, fűszer- és gyógynövények. A verseny szervezői az első 20 fagylalt nevezését tudják elfogadni. 

2023. május 15-ig várják a jelentkezőket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

forrás és kép: sonline.hu