Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

bhrt logoIdén is feloldotta a Somogy Vármegyei Kormányhivatal Földművelésügyi Osztálya a ponty fajlagos tilalmi idejét a Balaton főmedrében.

 

 

Ugyanakkor NEM vonatkozik a feloldás a Keleti-Bozót-csatornára (más néven Fonyódi-árok), a Nyugati-övcsatornára (más néven Máriai-árok), a Zala-folyó torkolati szakaszára és a Kis-Balatonra! A korábbi évekhez hasonlóan A PONTYTILALOM ÉL a Keleti-Bozót-csatornán, a Nyugati-övcsatornán, a Zala-folyónak a Kis-Balaton és a Balaton közé eső szakaszán és a Kis-Balatonon is. A felsorolt vízterületeken az országosan elrendelt törvényi szabályozásnak megfelelően május 2. és május 31. között TILOS megtartani a horogra akadó pontyokat. Külön felhívnánk a figyelmet, hogy a horgászrend 47. pontját a pontytilalom esetében is be kell tartani, azaz ahol a tilalom életben van, ott célzottan tilos pontyozni, ha ismétlődően tilalmas hal akad a horogra, a horgász köteles módszert és/vagy helyet változtatni!

Az említett határozat lényegi részlete:

feloldas lenyegi resze

forrás és kép: balatonihal.hu