Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

KONZÖsszesen 3,5 milliárd forint európai uniós támogatást fordíthat Somogy vármegye a TOP Plusz Program keretében foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés megvalósítására.

 

A Somogy Vármegyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei: a Somogy Vármegyei Kormányhivatal és a Somogy Társadalmi Felemelkedéséért Fejlesztési, Kommunikációs, Oktatási Nonprofit Kft., valamint a partner önkormányzatok és szervezetek képviselői kedden írták alá az együttműködési megállapodásokat Kaposváron. 

Biró Norbert, a Somogy vármegyei közgyűlés elnöke a rendezvényen elmondta, hogy a korábbi TOP programban megvalósult foglalkoztatási paktumok mintegy 3500 embert tudtak bevonni, akik részt vettek a munkaerőpiaci programokban. A projekt sikerét jól jelzi, hogy teljesítés mértéke országos viszonylatban is kimagasló eredményt ért el.  

Vetési Bernadett, a Somogy Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója kiemelte, hogy a most induló TOP Plusz program négy kiemelt célcsoportra fókuszál, ezek a közfoglalkoztatásból a nyílt munkaerőpiacra visszavezethető álláskeresők, az 50 év felettiek, az aktív korúak ellátásában részesülők és az inaktívak. Az érintetteket bértámogatással, foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokkal, vállalkozóvá válást elősegítő támogatással, valamint mobilitási támogatással tudja segíteni a projekt során a hivatal. 

Balogh Szilvia, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatásért és programokért felelős helyettes államtitkára a hazai munkaerőpiaci helyzet kapcsán elmondta, hogy 4,7 millió ember dolgozik ma hazánkban, a munkaerőigény pedig nem csökken, ezért az ilyen és ehhez hasonló programok lehetővé teszik, hogy ezek az igények teljesülhessenek, növelve ezzel Magyarország gazdasági fejlődését és versenyképességét. A 2027-ben záruló programba 1968 munkanélküli és inaktív ember bevonását tervezi a Somogy Vármegyei Kormányhivatal.

 

forrás és kép: sonline.hu