Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 2-5. csütörtöktől vasárnapig XVIII. NN ULTRABALATON egyéni és csapat futóverseny , helyszín: fonyód utcái; Május 3. péntek 08.30 óra Ballagás , helyszín: Bacsák György Szakiskola; Május 3. péntek 10 óra Ballagás , helyszín: Mátyás Király Gimnázium; Május 3. péntek 12:00-17:00 óra Véradás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 10:00-12:00 óra Anyáknapi kézművés foglalkozás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Testvérvárosi park; Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

Fonyód és Csisztapuszta közötti kerékpárút fejlesztéséhez kapcsolódó esemény helyszíne volt 2024. április 5-én a Boros kastély, ahová a résztvevőket várták.

Ide érkeztek buzsáki tanulók és fonyódiak is, illetve a tavaszi szünetet kihasználva családok. Az esemény célja a kerékpáros közlekedés népszerűsítése és az új vegyes használatú út hivatalos átadása volt. A szemléletformáló kampány jegyében indulás előtt a KRESZ ismeretéről, a szabályos kerékpár felszereltségről és közlekedésről leporelló kiadvány került szétosztásra a jelenlévőknek. A találkozási ponton a fogadósátorban ásványvízzel, csokival  és az eseményre fellogózott láthatósági mellénnyel várták az érdeklődőket.

433010031 223116980892110 3062465688131441906 n Medium434213784 795673531935567 6698532064685363412 n Medium

 

 

 

 

 

A túrán meghívott vendégek, Hidvégi József Fonyód és Kara Lajos Buzsák polgármestere, Móring József Attila országgyűlési képviselő és Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke is részt vettek, közösen indultak el a résztvevőkkel Csisztára.
Az átadó ünnepség Csisztapusztán zajlott, ahol köszöntők, beszédek és a hivatalos szalagvágás szerepelt a programban. Ez az alkalom mindkét érintett településnek fontos és része a Fonyód 35 rendezvénysorozatnak is, hiszen Fonyód 35 éve kapott városi rangot. Régi álmot sikerült megvalósítani a közelmúltban az út megépítésével, amelynek térségi jelentősége van.

Kara Lajos polgármester beszédében elmondta, hogy Buzsáknak mit jelent ez a kerékpárút fejlesztés.

„Több tízéves álom valósult meg ezzel a projekttel, pár éve nem is mertük remélni, hogy most itt lehetünk. Nagyon nagy dolog az is, hogy a dolgozók, akik korábban 20 km-t kerültek mondjuk Lengyeltóti Fonyód fele, itt most Buzsáktól 10 km, Csisztafürdőtől 5,7 km-re már Fonyódon vannak és ez szemléletformáló szempontból is úgy gondolom nagyon-nagy dolog. Könnyedén mehetnek kerékpárral is.”

Biró Norbert a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke ismertette a fejlesztés térségi jelentőségét.

„Lelkemnek különösen nagy gyönyörűség, hogy ilyen sokan eljöttek. Kiemelném, hogy a két település kiváló kapcsolata, korrekt viszonya miatt is tudott ez az út megépülni. Sikerült kiaknázni a lehetőségeket, köszönöm az önkormányzatok és a két település polgármesterének munkáját, együttműködését!”

Móring József Attila a térség országgyűlési képviselője tartotta meg ünnepi beszédét.

„Amikor mertünk nagyot álmodni, akkor azt mondtuk, ez a Csisztafürdő olyan, mint egy három lábú szék. Megépült a kisvasút, itt a fürdő és most elkészült az út. Nem túlzás azt állítani, hogy ez egy történelmi esemény! De itt nem állunk meg, további attrakciókban gondolkodunk! Használják egészséggel a kerékpárutat!”

Hidvégi József polgármester osztotta meg a kerékpárút fejlesztéssel kapcsolatos gondolatait:

"Ez az út valakinek csak egy kerékpárút, nekünk a jövőt jelenti a két település között. Tudjuk erősíteni ezt a kapcsolatot, látom már az út szélesítését, látom azt a tömegközlekedést, amikor a buszjárat is elindul, ezzel is segítve a munkába járást. Ez egy olyan lehetőség Csisztának, hogy egy 10 milliárdos beruházással a fürdőt olyan népszerűvé tegyük, olyan élményfürdő legyen, amire az országban már látunk példákat. Ez a kerékpárút nem csak a túristákat viszi el a fürdőhöz, vagy Somogy más nevezetes helyszíneire, remélhetőleg tovább folytatódik és összeköti a településeket. Rossz idő esetén is biztosítva van az úttal turisztikai élmények megközelítése. Az álmok további megvalósítása a fiatalabb generáció feladata lesz!"

A beszédeket követően egy történelmi pillanat következett, a szalagvágás a meghívott vendégekkel. A szalagvágásban segítettek a Buzsáki Boszorkányos Néptánc Egyesület tagjai és az I. Gyermekhuszár és Tüzér Bandérium, azaz a fonyódi kishuszárok. Az ünnepség zárásaként közös csoportkép készült a résztvevőkkel, majd Kara Lajos, meginvitálta a vendégeket a Berek Világa Látogatóközpontba, ahol az új turisztikai fejlesztést tekinthették meg. Ott a szervezők egy kis vendéglátással, frissítővel várták a kerékpárosokat, így zárult a hivatalos program.

zaszlo Medium