Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

20230508 114756 MediumA "Balaton madártávlatból" - kilátók és kilátópontok hálózatba kapcsolása című GINOP-os pályázatból megújuló Szaplonczay sétány többek között egy új kiszolgáló épülettel is gyarapodott.

 

 

A városvezetés nem titkolt célja volt, hogy egy kávézó üzemeljen ezen a területen, természetesen nyilvános vizesblokkal. Erdei Barnabás Fonyód alpolgármestere közösségi oldalán ötletbörzét hirdetett, amely kezdeményezés során megszólította a fonyódiakat és a követőit, hogy közösen nevezzék el az új kávézót. A megadott határidő lejártáig harmincnégy különböző javaslat érkezett, ezek között hét olyan volt, amelyet többen is támogattak. A legtöbb javaslat, szám szerint tizenhét a Szaplonczay névre érkezett, amely a sétányhoz a leginkább illik.

Az ötletelés lezárultával Varga István helytörténész megkereste a Szaplonczay család leszármazottait, akik örültek a kezdeményezésnek és neves felmenőjük emlékéhez méltónak találták a kávéház új nevét. Bár a Manót -mint nevet- is szerették volna néhányan, de a többség választása végül a Szaplonczay névre esett. Az ötletelés után a névről egyébként Fonyód Város Képviselő - testülete döntött, a kávézót pedig a Fonyód Konyha Nonprofit Kft. üzemelteti majd.