Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 2-5. csütörtöktől vasárnapig XVIII. NN ULTRABALATON egyéni és csapat futóverseny , helyszín: fonyód utcái; Május 3. péntek 08.30 óra Ballagás , helyszín: Bacsák György Szakiskola; Május 3. péntek 10 óra Ballagás , helyszín: Mátyás Király Gimnázium; Május 3. péntek 12:00-17:00 óra Véradás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 10:00-12:00 óra Anyáknapi kézművés foglalkozás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Testvérvárosi park; Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

 MG 3459 MediumAz elmúlt időszakban szükségessé vált az Egészségügyi Nonprofit Kft. nőgyógyászati szakrendelésen használt ultrahang cseréje. A Képviselő – testület döntött erről, majd meg is történt a vásárlás.

 

 

 

Hidvégi József polgármester facebook oldalán így számolt be az átadásról:

„A Képviselő - testület által nemrég megszavazott legkorszerűbb ultrahang készüléket átadtuk a gyógyintézetnek. Ez az eszköz a nőgyógyászati szakrendelésen segíti a hatékonyabb munkát és az 5D-s babamozizás élményét hozta el városunkba.”

A Samsung HS50 V2.04 típusú nőgyógyászati ultrahang készüléket közel bruttó 19 millió Forint értékben szerezte be az önkormányzat. Az üzembehelyezést és a telepítést Sipos Antal, a SONARMED Kft. projektmenedzsere végezte.

„Ez a HS50 típus a SAMSUNG-nak az egyik legtöbbet vásárolt ultrahang készüléke, ez egy nagy teljesítményű diagnosztikai készülék. A fonyódi intézet magzati diagnosztikai célra keresett ultrahang készüléket, de babamozis teljesítménye is van. Aki az első, a második, vagy a harmadik trimeszterben érkezik, komoly diagnosztikai eszköz fogja őket várni, jó szakemberekkel. A környéken eddig nagyon sokat kellett ahhoz utazni, Zalaegerszegre, Siófokra, vagy Kaposvárra, hogy ilyen szintű és ilyen tudású készülékkel találkozzanak a várandósok, vagy akár a nőgyógyászati ultrahangra érkezők. Olyan szempontból is nagyon nagy segítség a fonyódiaknak és a környékben élőknek, hogy a szűrővizsgálatok is egy magasabb színvonalon lesznek elérhetőek, illetve mindemellett ötdimenziós babamozi felvételek, videófelvételek is készíthetőek.”

Az új, modern nőgyógyászati diagnosztikai eszközzel Horváth - Németh Judit szülészeti - nőgyógyászati szonográfus fontos információkat tudhat meg a magzatokról.

„Szűrővizsgálat részeként egy komplett, teljes átvizsgálást, szívtől kezdve minden szervét tekintve el tudunk végezni. Babamozi szempontjából pedig az arcnak a vonásait láthatjuk, illetve, hogy minden teljesen rendben fejlődik-e, akár még az is látható kire hasonlít a baba. A 24. héttől a 32. hétig érdemes ezeket a vizsgálatokat igénybe venni, amikor a leglátványosabb, de akár már a 12. héten is lehet róluk készíteni 3-4D-s felvételeket, ezek nem magáról az arcról adnak egy formát, hanem az egész testéről. A kezeit, lábait, mindenét láthatjuk egy felvételen, míg egy későbbi időszakban inkább az arcnak a kis formáját lehet jobban látni.”

– foglalta össze a szakember.

 MG 3499 Medium

A fonyódi gyógyintézet abszolút versenyképes lett egy ilyen tudású készülékkel, hiszen egy egész régió vonatkozásában tudnak magas szinten diagnosztizálni, illetve extra szolgáltatásként a babamozi egyedi élményét nyújtani. A gyógyintézet célja a korszerű szolgáltatással, hogy az életszerű és fotó realisztikus látványvilággal rendelkező babamozis vizsgálatok minden érintett számára helyben elérhetőek legyenek. A korábbi háromdimenziós vizsgálatokhoz képest mozgásban is láthatóak a magzatok az édesanyjuk pocakjában, akár a kialakuló vonásaikkal, karakterükkel együtt.

Az új tevékenység hatósági engedélyeztetése megkezdődött, a következő hetekben zajlik le a folyamat. A konkrétumokkal kapcsolatban keressék az Egészségügyi Kft. munkatársait a 06-85/560-970, vagy 06-85/560-980-as telefonszámon.