Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

jogositvanyAz EU olyan irányelven dolgozik, amely szélesítené a B kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezők lehetőségeit.

 

 

 

 Az Európai Unió azon dolgozik, hogy lehetővé tegye, hogy a B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők ne csak 3,5 tonnás, hanem ennél nagyobb, maximum 4,25 tonnás ösztömegű gépjárműveket is vezethessenek.

 

Az Európai Bizottság több további változást is tervez:

-digitális jogosítványt vezetnének be, közúti ellenőrzés esetén egy QR-kóddal lehetne leolvasni a legfontosabb információkat a digitális okmányból.
-A sofőrképzésben lehetővé tennék, hogy az elméleti, illetve a gyakorlati oktatás két különböző országban történjen, és a szimulátorok gépjármű-vezetői képzésben történő oktatására.
-Ha egy EU-tagállamban bevonnak egy jogosítványt, akkor szeretnék, hogy a tiltás az EU valamennyi tagállamában érvényes legyen.

 

Amennyiben az EU-ban idén elfogadják a legújabb irányelvet a jogosítványokkal kapcsolatban, akkor sem biztos, hogy a változások még ebben az évben életbe lépnek: az új szabályozást az EU-tagországoknak is át kell ültetniük a nemzeti szabályozási környezetbe.

 

forrás és kép: portfolio.hu