Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 2-5. csütörtöktől vasárnapig XVIII. NN ULTRABALATON egyéni és csapat futóverseny , helyszín: fonyód utcái; Május 3. péntek 08.30 óra Ballagás , helyszín: Bacsák György Szakiskola; Május 3. péntek 10 óra Ballagás , helyszín: Mátyás Király Gimnázium; Május 3. péntek 12:00-17:00 óra Véradás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 10:00-12:00 óra Anyáknapi kézművés foglalkozás , helyszín: Művelődési Központ; Május 4. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Testvérvárosi park; Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

Képernyőkép 2023 05 02 134710Május elsejével nem csak új hét és új hónap kezdődik, de számos változás is életbe lépett.

 

 

 

 

Búcsút inthetünk a maszkoknak

Müller Cecília országos tisztifőorvos május elsejével visszavonta a kötelező maszkviselésre vonatkozó határozatát. A tájékoztatás szerint május 1-jétől az egészségügyi és a szociális intézményekben sem a dolgozóknak, sem a látogatóknak nem kell maszkot hordaniuk. A kórházigazgatók saját hatáskörben azonban továbbra is dönthetnek a kórházon belüli vagy bizonyos kórházi osztályokat érintő kötelező maszkhasználatról.

Jóval olcsóbban utazhatunk májustól

Ugyancsak érvényesek hétfőtől azok a bérletek, amelyekkel akár országszerte utazhatunk kedvező áron. Valóban minden eddigi konstrukciónál kedvezőbb a vármegyebérlet és az országbérlet: az egy-egy megye összes MÁV-START, Volánbusz, MÁV-HÉV és GYSEV járatain érvényes 30 napos bérlet 9450 forintba kerül. Az egész országban érvényes havi bérletért pedig 18 900 forintot kell fizetni. A megkötés pedig csak annyi: a bérletek nem érvényesek helyjegyköteles vonatokon, 1. osztályon, továbbá a helyi járatokon. 

Itt van az új MBH Bank

Az MKB Bank és a Takarékbank fúziójából létrejött az ország második legnagyobb hazai tulajdonú pénzintézete, az MBH Bank, amely egységes arculattal működik tovább. A folyamat része az informatikai rendszerek átállítása is, amelynek keretében az MBH ügyfelei már csütörtök óta, egészen keddig részleges és teljes bankszünnapokkal szembesülhetnek. Az átállás nem érinti a plasztik betéti és hitelkártyás vásárlást, valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatást, az ügyfelek fizetési számlaszáma sem változik, és a használatban lévő, érvényes bankkártyákat ugyanúgy használhatják tovább az érintett ügyfelek .

A mezőgazdaságban is történtek változások

Tavaly elfogadta az Országgyűlés azt a törvénymódosítást, ami a termőföld adásvételi szerződések kamarai vizsgálatának szempontrendszerében az ellenérték vizsgálatakor új módszert vezet be. A módosítással május elseje után a föld vételárának vizsgálatakor az eddigi hozamszámítás módszerét felváltja, a helyben szokásos átlagos forgalmi értékkel való összehasonlítás módszere.  A gyakorlatban ez az jelenti, hogy a szerződő felek meg kell, hogy ismerjék a tárgyévet megelőző naptári évben kialakult helyben szokásos átlagos forgalmi értéket, ezért ez az adat a Kamara honlapján egy tényeken alapuló, nyilvános és bárki számára elérhető adatbázisban elérhető mától. Ha a vételár több 10 százalékban eltér ettől, ezt a szerződésben szövegesen meg kell indokolni.

1675256147 CMvdIrIIa md

forrás: Népszava.hu

kép: internet