Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

megyehet.jpgSomogy és az otthon jövőképe is kiemelt helyen szerepelt a szerdai ünnepségen, ahol az egybegyűltek a címer- és pecséthasználati jog adományozására is emlékeztek. Többen elismerést is átvehettek.

Jakó Gergely, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kitért a több mint ezeréves Somogy történelmére, majd a címer- és pecséthasználati jog adományozásával kapcsolatban kiemelte: „A somogyi emberek összefogtak egy célért, összefogtak a hazáért, az otthonukért. Harcba szálltak az idegen hódítóval, példát mutattak az országnak. Sikeresek voltak, hiszen közösen, az összetartozás érzésével küzdöttek meg a győzelemért. Széthúzás helyett az ősi föld, az ősi ház, a magyar trón és korona védelme vezérelte őket.”

A közeljövővel kapcsolatban az elnök hangsúlyozta: „Olyan versenyen kell elindulnunk, melynek tétje nem kisebb, mint Somogyország, az itt élők és utódaink jövője. Azt viszont tudnunk kell, hogy a verseny kiélezett lesz attól függetlenül, hogy 43,5 milliárd forint érkezik hozzánk területfejlesztésre a következő években. Ez az összeg azonban csak akkor lesz a somogyi településeké, ha időben és jól pályáznak. Számomra azonban nem kétséges, ahogy eddig, úgy a jövőben is mindent megtesznek a fejlődés, az itt élők érdekében, hiszen az elkészült tervek azt mutatják, hogy a felkészülés sikeres volt, jó esélyekkel indulunk a versenyen. A megye területfejlesztési forrásai azonban csak egy szeletét jelentik a soha nem látott méretű, s talán utolsó lehetőségeinknek. A mi feladatunk abban áll, hogy a somogyi vállalkozások számára megteremtsük azokat az infrastrukturális alapokat, melyekre ők már bátran építkezhetnek, melyekre elhelyezik azt a felépítményt, mely munkahelyet, boldogulást jelent a somogyi családoknak.

hidvegi_megyehet.jpg

Arra biztatom innen is vállalkozásainkat, hogy használják ki a gazdaságfejlesztési pályázatokban rejlő lehetőségeket, járuljanak hozzá ők is megyénk felvirágoztatásához.” A köszöntő után kitüntetések átadásával folytatódott a Megyenap. A Somogy Megyei Közgyűlés a megye legmagasabb elismeréseként „Pro Comitatu Somogy” Kitüntető Díjat és megyecímerrel díszített aranygyűrűt adományozott Kassai Lajos kaposmérői lovasíjászmesternek. Somogy Polgáraiért Díjban részesült: a Barcsi Városi Fúvószenekar és Mazsorett Egyesület, A Böhönyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Dr. Cseke László igazságügyi adó-, járulék- és könyvszakértő, könyvvizsgáló, Demeter Enikő fafaragó, Farkas Éva, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kirendeltség-vezetője, a marcali Fény Gyermekei Katolikus Ifjúsági Zenekar, Prof. Dr. Horváth Gyula, Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház osztályvezető főorvosa, Horváth Lajosné, a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium nyugdíjas pedagógusa, a Kaposvár Helyőrségi Zenekar, Lakatos András, az egykori Balatonboglári Állami Gazdaság főkertésze, a nagyatádi Merengő Lovasudvar és a Nyerges Hagyományőrző Egyesület Kollektívája, Dr. Nagy Zsuzsanna háziorvos, Orbán Dénesné, a Siófoki Kórház-Rendelőintézet Sebészeti Osztályának dolgozója, a tabi Takáts Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Fúvószenekara, Tóth Józsefné, a somogytúri Kunffy Lajos Emlékmúzeum gondnoka, Török Csilla, a Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője és Dr. Vass Júlia, a Kaposvári Egyetem megbízott általános kancellárhelyettese.

 

 

 

forrás: Kapos.hu, www.facebook.com/Somogy-Megyei-Önkormányzat