Akadálymentesítési beállítások

Programjaink: Május 11. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal , helyszín: Nagyboldogasszony Plébánia templom; Május 17. péntek 18:00 óra Biczók Bendegúz előadása , helyszín: Feng Shui Galéria; Május 18. szombat 8:00-10:30 óra Berekjárás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 14:00-15:00 óra Természetismereti foglalkozás, helyszín: Berek Világa Látogatóközpont; Május 18. szombat 12:00 óra Vadételek főzőversenye, helyszín: Fácános Palánkvár; Május 18. szombat 14:30 óra Fúvószenekari találkozó, helyszín: Vigadó tér; Május 18. szombat 15:00 óra Egészség túra Varga Istvánnal, helyszín: Protestáns templom;

news_slideshow1.jpeg
news_slideshow2.jpeg
previous arrow
next arrow

ujevifoci.jpgRendhagyó módon, idén nem az év utolsó napja előtti hétvégén, hanem január másodikán került megrendezésre a hagyományos fonyódi szilveszteri focikupa.

Az újévi kupára keresztelt sporteseményre gyakorlatilag két nappal a nevezés megkezdése után már nem lehetett jelentkezni, hiszen az eredetileg kiírt szisztéma szerint 12 csapat le is adta nevezését.

Ennek ellenére sajnos a torna előtti este két csapat is jelezte, hogy mégsem tudnak részt venni a kupán.

A szervezőknek nem kis fejtörést okozott a lebonyolítási rendszer átalakítása, de szerencsére minden ment a maga útján. Három csoportban küzdöttek egymással a csapatok, és ahogy közeledtek a "C" jelzéssel ellátott trió mérkőzései, szépen lassan megtelt a Zákányi Kálmán Sportcsarnok. A csoportmeccseket követően a negyeddöntők már komoly izgalmakat tartogattak. A tavalyi bajnok Hangover nem jött el a tornára, így minden továbbjutott csapat extra motivációval lépett pályára a legjobb nyolc között. A Balaton déli partjáról, Budapestről, de gyakorlatilag egész Somogy megyéről érkeztek játékosok.

A végig sportszerű újévi kupán végül a Panna, a Tutiabőr, a Redpool és a Majd Most S.E. jutott a legjobb négy közé. Az elődöntőkben a buzsáki erőkből álló Majd Most simán verte a Tutiabőrt, míg a másik ágon nagy küzdelemben, a minden évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Panna diadalmaskodott a fiatalokból összeverbuválódott Redpoollal szemben. A bronzmeccsen hamar két gólos előnyt szerzett a vörösmezes Redpool. Talán már az érmeket érezték a nyakukon a játékosok, mire feltámadt a Tutiabőr és fordított. Hogy ne legyen izgalommentes a vége, arról Balogh gondoskodott. Fordított a Redpool és megszerezte a bronzérmet. A döntőben két haveri társaság mérte össze erejét. A több megyei játékost soraikban tudó csapatok összecsapásán jobban játszott a Panna, és hiába próbált mindent megtenni a Majd Most S.E., el kellett könyvelniük, hogy nem most, majd csak jövőre lehet újra esélye az aranyéremre. A szervezők (Molnár Ákos, Kovács Norbert, Kristóf György) ezúton szeretne köszönetet mondani Fonyód város önkormányzatának, a Menthol Bárnak, a Fonyódi Petőfi S.E.-nek és Szalai Ferencnek. A díjakat Hidvégi József, Fonyód város polgármestere adta át, aki megköszönte, hogy minden évben ekkora érdeklődés mutatkozik a rendezvény iránt. A szervezők Jövőre is várnak minden sportszeretőt Fonyódra! Mindenkinek sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!!

 A torna végeredménye:

1. Panna

2. Majd Most S.E.

3. Redpool

4. Tutiabőr

Gólkirály: Tislér Edvin (Majd Most)

Legjobb kapus: Babina Erik (Tutiabőr)

Mezőny legjobb játékosa: Böröczky Bánk (Redpool)

 

 

Szerző: Kristóf György